Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Posibnik_yakist_dn.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
272.9 Кб
Скачать

Тема 4. Методи визначення рівня якості продукції

Загальні положення. Диференційний метод визначення рівня якості продукції. Комплексний метод визначення рівня якості продукції. Визначення якості виробів за допомогою середнього опосередкованого показника. Змішаний метод визначення рівня якості виробів. Визначення рівня якості різнотипних виробів.

Змістовий модуль 2. Системи забезпечення якості продукції на підприємстві

Тема 5. Системи забезпечення та управління якістю продукції

Основні напрямки підвищення якості продукції. Завдання служб з контролювання якістю продукції, види технічного контролювання якості продукції. Види випробувань продукції. Системи керування якістю продукції.

Тема 6. Основи стандартизації в промисловості та її методи

Загальні поняття стандартизації. Терміни й означення. Види та категорії стандартів. Мета, принципи та методи стандартизації. Класифікація та кодування технічної інформації. Державна стандартизація в Україні. Рівні стандартизації й види стандартів. Загальні відомості про стандарти ІSO серії 9000. Етапи стандартизації вимог щодо забезпечення і керування якістю. Структура стандартів ІSO серії 9000. Побудова системи якості у відповідності з вимогами стандартів ІSO серії 9000. Три моделі системи якості (стандарти ІSO 9001, ІSO 9001, ІSO 9002, ІSO 9003). Елементи системи якості у відповідності з вимогами стандарту ІSO 9001.

Основні принципи стандартизації. Уніфікація та агрегатування складних виробів. Випереджувальна та комплексна стандартизація. Систематизація загально технічних стандартів. Штрихове кодування продукції.

Тема 7. Сертифікація продукції і систем якості. Економіка якості

Загальні відомості про розвиток і сучасний стан сертифікації. Основні положення державної системи сертифікації УкрСЕПРО. Основні принципи та правила системи сертифікації УкрСЕПРО.

Вимоги до органів з сертифікації продукції і систем якості та порядок їх акредитації. Порядок проведення сертифікації продукції. Вимоги до випробувальних лабораторій та порядок їх акредитації. Атестація виробництва та вимоги до нормативних документів на продукцію, що сертифікується. Загальні правила, схеми та порядок проведення сертифікації. Порядок ввезення на митну територію України, продукції, що імпортується та підлягає в Україні обов’язків сертифікації. Порядок проведення робіт з сертифікації продукції іноземного виробництва.

Управління економікою якості. Управління витратами на якість. Сертифікація системи якості. Загальні відомості о сертифікації системи якості. Мета сертифікації системи якості. Органи про сертифікації системи якості. Процедури сертифікації системи якості. Аудит системи якості. Призначення та види аудита якості. Об’єкти аудита якості. Стандарти ІSO серії 10011.

Тема 8. Метрологічне забезпечення якості продукції

Класифікація промислової продукції і показників її якості. Рівень якості продукції і методи його визначення. Оцінка рівня якості продукції на етапах її розроблення, виготовлення і експлуатації або споживання. Кількісна оцінка показників якості продукції. Діяльність метрологічної служби України по забезпеченню якості продукції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]