Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні рекомендації виробнича практика нов..doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
354.82 Кб
Скачать

5. Підведення підсумків виробничої практики

Після закінчення практики студенти у триденний термін звітують про виконання програми практики та індивідуального завдання. З цією метою розпорядженням першого проректора - проректора з науково-педагогічної роботи створюється комісія, до складу якої входять керівники практики від академії і, за згодою, від баз практики. Комісія приймає захист звітів в академії. Результати захисту звіту з виробничої практики оцінюються за стобальною шкалою навчального закладу, за чотирибальною національною шкалою та шкалою ECTS. Максимальна кількість балів, яку може отримати студент за проходження практики, становить 100 балів.

Результати захисту звіту відображаються у щоденнику практики, відомості обліку успішності, вносяться в індивідуальний навчальний план студента, проставляються у заліковій книжці студента та в додаток до диплому чи академічної довідки.

При визначенні загальної кількості балів враховується оцінка керівника практики від підприємства (установи) – бази практики. Оцінка з виробничої практики враховується при визначенні розміру стипендії на рівні з іншими оцінками, отриманими студентами.

Студенту, який не виконав програму виробничої практики без поважних причин, може бути надано право проходження практики повторно при виконанні умов, визначених академією. Студент, який востаннє отримав негативну оцінку по практиці в комісії, відраховується з навчального закладу.

Заступник завідувача кафедри з практики здійснює аналіз результатів практики, готує письмовий звіт про підсумки виробничої практики та розробляє заходи, спрямовані на поліпшення практичної підготовки.

Підсумки виробничої практики обговорюються на засіданнях випускових кафедр та розглядаються на Вчених радах факультетів.

6. Критерії оцінки щодо захисту звіту про проходження виробничої практики

Оцінка за шкалою навчаль-ного закладу

Оцінка за національною шкалою

Оцінка за шкалою ECTS

ПМК

(залік) за двобальною шкалою

ПМК (залік) за чотирьохбальною шкалою;

ІСПИТ (сумарна оцінка за результатами ПМК та іспиту)

90-100

зараховано

5 (відмінно)

А

Виставляється за якісно складений звіт, повністю розкритий зміст проходження виробничої практики за всіма темами, що передбачені структурою залікового кредиту, виконане індивідуальне завдання, наявність щоденника практики з відмітками керівника практики від підприємства, відгук про роботу студента на базі практики з оцінкою “відмінно”; за чіткі і повні відповіді на запитання членів комісії під час захисту звіту про практику.

80-89

4 (добре)

В

Проставляється за якісно складений звіт про проходження виробничої практики, чітко розкритий зміст кожної теми, що передбачені структурою залікового кредиту виробничої практики, виконане індивідуальне завдання, наявність щоденника з відміткою керівника практики від підприємства (установи), відгуку за підписом керівника бази практики з позитивною оцінкою, за вірні, але не зовсім чіткі відповіді на запитання членів комісії під час захисту звіту про практику.

70-79

С

Проставляється за складений звіт про проходження виробничої практики, але не дуже чітко розкритий зміст кожної теми, що передбачені структурою залікового кредиту виробничої практики, виконане індивідуальне завдання, наявність щоденника з відміткою керівника практики від підприємства (установи), відгуку за підписом керівника бази практики з оцінкою «добре», за вірні, але не зовсім чіткі відповіді на запитання членів комісії під час захисту звіту про практику.

60-69

3 (задовільно)

D

Звіт з практики в основному відповідає робочій програмі, але мають місце недоліки змістовного характеру: відсутні деякі розрахунки, аналіз показників діяльності підприємства, зроблено не в повному обсязі. Відповіді студента на запитання членів комісії під час захисту звіту про практику не чіткі.

50-59

E

У звіті про проходження практики поверхово розкриті питання, передбачені структурою залікового кредиту, за окремими темами відсутній аналіз показників, що характеризують господарську діяльність бази практики. Звіт містить щоденник з відмітками керівника практики від підприємства (установи) та відгук за підписом керівника бази практики з оцінкою “задовільно”. Відповіді студента на запитання членів комісії під час захисту звіту про практику мають поверховий характер.

31-49

не зараховано

2 (незадовільно)

FX

Проставляється за невиконання програми практики, частковий розгляд питань, передбачених структурою залікового кредиту проходження виробничої практики, відсутність індивідуального завдання, незадовільну оцінку керівника практики від підприємства (установи) – бази практики, за нечіткі і неповні відповіді на запитання членів комісії під час захисту звіту з практики.

0-30

F

Проставляється за невиконання програми практики, частковий розгляд питань, передбачених структурою залікового кредиту, відсутність індивідуального завдання, незадовільну оцінку керівника практики від підприємства (установи) – бази практики, за неможливість відповісти на запитання членів комісії під час захисту звіту з практики.

Додаток А

Зразок титульного аркуша звіту про практику