Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДРЕ заоч 2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
475.14 Кб
Скачать

Бібліографічний список до самостійної роботи

4, 7, 9, 10, 13, 14

Тема 12. Державне рулювання природоохоронної діяльності

Мета роботи: поглибити, узагальнити, систематизувати знання студентів про природоохоронну політику та її вплив на макроекономічні параметри.

План вивчення теми

1. Державне екологічне регулювання.

2. Державне управління в галузі охорони навколишнього природного середовища.

Методичні рекомендації до самостійної роботи

Екологічне регулювання слід розглядати як систему активних законодавчих, адміністративних ї економічних заходів і важелів впливу, які використовують державні органи різного рівня. Для ефективного екологічного регулювання першочергове значення має вибір правильного методу і інструментарію регулювання, на що необхідно звернути особливу увагу при вивченні теми.

Поглиблене вивчення теми передбачає ознайомлення з системою органів управління в галузі охорони навколишнього природного середовища.

Питання для самоконтролю

1. Що таке «екологія» ?

2. Що таке «екологічне регулювання»?

3. Які є методи екологічного регулювання?

4. За рахунок яких джерел здійснюється фінансування природоохоронних заходів?

5. Який зміст екологічних процедур (екологічної експертизи, моніторингу стану довкілля, державної екологічної інспекції)?

6. Охарактеризуйте державне управління у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Бібліографічний список до самостійної роботи

1, 2, 3, 7, 13, 14

3. методичні рекомендації до ПРАКТИЧНих ЗАНЯТЬ

Модуль 1. Державне регулювання економіки та його роль в соціально - економічному розвитку країни

Змістовий модуль 1. Основні функції держави в соціально - економічному розвитку країни

Практичне заняття № 1

Тема 1. Державне регулювання економіки як функція держави

Тема 2. Стратегія соціально-економічного розвитку країни

Мета заняття: вивчення теми дасть змогу студентам зрозуміти роль держави в економіці, визначитися щодо сутності, об’єктів та методів державного регулювання економіки, сутності соціально-економічного прогнозування, макроекономічного планування і державного програмно-цільового планування як засобів формування та реалізації стратегії соціально-економічного розвитку країни.

План заняття

1. Вади ринкового саморегулювання. Об’єктивна необхідність державного регулювання економіки.

2. Система органів державного регулювання економіки та їх класифікація.

3. Соціально-економічне прогнозування. та макроекономічне планування.

Методичні рекомендації до семінарського заняття

Наявність вад ринкового саморегулювання обумовлює необхідність державного регулювання економіки. Міра державного «втручання» в економіку в різних країнах неоднакова. Вона залежить від багатьох факторів: історичних, політичних, ідеологічних тощо.

Держава як суб’єкт макроекономічного регулювання виконує багато функцій. Необхідно розглянути реалізацію економічних функцій держави, які здійснюються через механізм бюджетного, фіскального, грошово-кредитного, структурного, інвестиційного, цінового, соціального, зовнішньоекономічного та інших напрямів соціально-економічної політики.

При вивченні сутності ДРЕ необхідно звернути увагу на те, що:

по-перше, ДРЕ є різновидом чистого суспільного товару;

по-друге, це система знань про сутність, закономірності дії та правила застосування типових методів та засобів впливу держави на хід соціально-економічного розвитку, спрямованих на досягнення цілей державної економічної політики;

по-третє, це сфера діяльності держави щодо цілеспрямованого впливу на поведінку суб'єктів господарювання з метою забезпечення пріоритетів державної економічної політики.

Державне регулювання економіки (ДРЕ) є складовою процесу відтворення. Об'єктивна необхідність його пояснюється потребою подолання вад ринкового саморегулювання та виконання економічних функцій держави. З цього погляду ДРЕ є чистим суспільним товаром. Попит на ДРЕ формують громадяни, домашні господарства, суб'єкти господарювання, громадські організації тощо. Пропозицію формує держава. Ціною цього чистого суспільного товару є частка видатків державних органів на здійснення регулювальних функцій.

Як метод управління економікою ДРЕ можна розглядати з теоретичного і практичного погляду. За теоретичного погляду державне регулювання економіки - це система знань про сутність, закономірності дії та правила застосування типових методів і засобів впливу держави на перебіг соціально-економічного розвитку, спрямованих на досягнення цілей державної економічної політики.

З практичного погляду ДРЕ – це сфера діяльності держави щодо цілеспрямованого впливу на поведінку суб'єктів господарювання з метою забезпечення пріоритетів державної економічної політики.

При розгляді методів державного регулювання треба звернути увагу, що методи класифікуються за двома ознаками: за формами впливу та за засобами впливу.

Державне регулювання економіки здійснюється державними органами. В четвертому питанні треба розглянути структуру державних органів влади та їх взаємодію, а також функції, права та обов’язки, які окреслені Конституцією та законами України, іншими нормативно-правовими актами.

Життя сучасного суспільства є неможливим без передбачення майбутнього, без визначення перспектив його розвитку. Стратегічною метою України за умов трансформації, спрямованої на поєднання механізмів ринкового саморегулювання та державного регулювання, є побудова соціально орієнтованої економіки. Найважливішими засобами формування та реалізації стратегії соціально-економічного розвитку, а також ДРЕ є прогнозування, макроекономічне планування та державне програмування.

Вивчення теми передбачає ознайомлення з науковими основами проведення прогнозної та планової роботи. В даному зв’язку важливими є питання про ієрархію цілей та пріоритети як важливіші напрями соціально-економічної політики, принципи та методи розробки прогнозів та планів (програм).

Поглиблення знань з цієї теми передбачає ознайомлення з найважливішими характеристиками соціально-економічних прогнозів та планів (програм) якими є їх класифікація (типологія), яка здійснюється відповідно до Закону України “Про державне прогнозування та розроблення програм економічного та соціального розвитку України”.