Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Друга іноз. (німецька) Метод.реком. ІІІ курс.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
360.96 Кб
Скачать

Міністерство фінансів України

Дніпропетровська державна

фінансова академія

Друга Іноземна (Німецька) МОВА

Навчально-методичний посібник

Дніпропетровськ – 2011

Міністерство фінансів України

Дніпропетровська державна фінансова академія

ФАКУЛЬТЕТ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ТА ЕКОНОМІКИ ПРАЦІ

КАФЕДРА ІНОЗЕМНИХ МОВ

Друга Іноземна (НІМЕЦЬКА) МОВА

Методичні рекомендації

до самостійної та індивідуальної роботи

для студентів ІІІ курсу денної форми навчання, які навчаються

за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво»

за напрямами підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит»,

6.030505 «Управління персоналом і економіка праці”,

6.030504 “Економіка підприємства”

Дніпропетровськ – 2011

Друга іноземна (німецька) мова: Методичні рекомендації до виконання самостійної та індивідуальної роботи для студентів ІІІ курсу денної форми навчання, за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво» за напрямами підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит», 6.030504 «Економіка підприємства», 6.030505 «Управління персоналом та економіка праці». - Дніпропетровськ: Дніпропетровська державна фінансова академія, 2011. – 34 с.

Методичні рекомендації складено відповідно до навчального плану та навчальної програми дисципліни «Друга іноземна (німецька) мова», затвердженої ректором ДДФА у 2011 році. Посібник містить методичні рекомендації до самостійної роботи студентів та методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань. Мета методичних рекомендацій – допомогти студентам оволодіти комунікативними компетенціями на рівні, «елементарного користувача» (А2 за міжнародною класифікацією).

Автор – укладач: М.К. Давидова – старший викладач кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної фінансової академії

Рецензенти: І.І. Токун - старший викладач кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної фінансової академії

Відповідальний за випуск: Т.Ю. миронова - завідувач кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної фінансової академії

Розглянуто та схвалено

вченою радою факультету управління персоналом та економіки праці

Протокол № 3 від 05.12. 2011

Розглянуто та схвалено

на засіданні кафедри

іноземних мов

Протокол № 12 від 13.06. 2011.

ЗМІСТ

Передмова …………………………………………………………………..

4

Витяг з програми навчальної дисципліни ………………………………...

5

Розподіл балів, що присвоюються студентам …………………………….

9

Методичні рекомендації до самостійної роботи ………………………....

10

Методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань ………..

24

Список рекомендованої літератури ……………………………………….

34

Передмова

Методичні рекомендації призначені для студентів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво», напрямами підготовки “Управління персоналом і економіка праці” «Фінанси і кредит», «Економіка підприємства». Рекомендації складено у відповідності до програми навчальної дисципліни «Друга іноземна мова», затвердженої ректором ДДФА у 2007 році.

Мета методичних рекомендцій– допомогти студентам оволодіти іншомовною комунікативною компетенцією на рубіжному рівні „елементарного користувача” німецької мови (А2 за міжнародною класифікацією).

Цілком очевидно, що досягнення поставленої мети вимагає не тільки належної підготовки і проведення кожного практичного заняття, раціональної організації самостійної роботи студентів над програмним матеріалом, кваліфікованої допомоги у виконанні ними індивідуальних завдань, але й обізнаності студентів щодо системи оцінювання їх досягнень. Усі ці аспекти навчання найшли відображення у структурі методичних рекомендацій, який містить витяг з програми навчальної дисципліни «Друга іноземна мова», що стосується ІІІ етапу навчання, розподіл балів, що присвоюються студентам, методичні рекомендації до самостійної роботи та методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань.

Самостійна позааудиторна робота передбачає самостійне опрацювання студентами відповідного навчального матеріалу, в тому числі роботу з іноземними джерелами, включаючи Internet, з метою формування і розвитку операційних мовленнєвих умінь і мовленнєвих навичок (фонологічних, орфографічних, орфоепічних, лексичних, граматичних) та видів мовленнєвої діяльності (читання, письма, перекладу, реферування та анотування іншомовної літератури пізнавального та професійно спрямованого характеру).

Індивідуальна робота студентів спрямована насамперед на розвиток індивідуальних здібностей останніх, підготовку талановитої молоді до участі в проектах, наукових конференціях тощо.