Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
учеба / Pablik_rileyshnz_Zbirnik_cituatsiy_2009.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
493.57 Кб
Скачать

22. Банківський пр.

У листопаді 2009 р. банк X відсвяткував свій п'ятирічний ювілей, причому, як наголошувалося в пресі, з істинно купецьким розмахом.

Були розкішні прийоми. У виступах і в прес-релізі наголошувалося наступне:

«Кількість корпоративних клієнтів банку досягла 22 тис. У ньому відкрили рахунки 80 тис. приватних осіб. За п'ять років баланс банку зріс з 10 млн. до

1,5 млрд. дол. Відкрито 15 філій в Дніпропетровську і 100 в регіонах, що принесло тільки в 2007 р. понад 800 млн. дол. прибутку.

За твердженнями керівництва, банк X виріс на українській гривні і продовжуватиме працювати з нею. Він інвестував в економіку 300 млн. дол. в основному у важку промисловість. За оцінками агентства Рейтер, з початку року банк піднявся в рейтингу банків з 12-го місця на шосте, а його частка в сукупному капіталі комерційних банків виросла за цей час з 1,6 до 4,2%.

В банку працює понад 4 тис. співробітників, Їх середній вік - 28 років. Народжений в листопаді, банк X стверджує, що за характером він Скорпіон: агресивний і динамічний.

Завдання:

1. На кого із запрошених на прийом була розрахована дана інформація?

2. Інформація про частку банку X в сукупному капіталі комерційних банків і його місці серед них може викликати певні емоції серед конкурентів. Навіщо ж це зроблено?

3. Що ви могли б додати до обговорення з урахуванням інформації про сучасну ситуацію і стратегію банку?

23. Оцінка лояльності споживачів до торгової марки.

На конкретному сегменті ринку конкурують три фірми: А, В, С. Фірма А в останній день травня провела обстеження думки покупців по товарах, які продають усі три фірми. В результаті опиту було визначено, що престиж товарної марки товарів фірми А відповідає 40%, В — 40%, С — 20%. Проведене в кінці липня повторне обстеження думки споживачів дало відповідно наступні показники: 42, 30 і 28%.

Така динаміка викликала відчуття задоволення у керівника маркетингового підрозділу фірми А. Однак, в даній ситуації фірмі А слід звернути увагу на зростання престижу товарів фірми С і врахувати цей факт у своїй діяльності, тобто визначити, як відіб'ється на ринковій частці фірми А збереження такої тенденції в майбутньому.

Завдання:

  1. Проаналізуйте тенденцію, що складається для трьох фірм.

  2. Визначити основні цілі, функції, завдання і вид ПР, який необхідно використовувати в даній ситуації.

  3. Надайте свої рекомендації та поради здійснення ПР для фірми А. Обґрунтуйте відповідь.

24. Організація пр кампанії.

У ПР агентство звернувся замовник, який повідомив, що він є найбільшим торговим центром господарського призначення міста по асортименту товарів, що складає понад 17 тисяч найменувань. Компанія хоче позиціонувати себе, як молодий злагоджений колектив, який відрізняється творчим підходом до роботи і самостійністю в ухваленні рішень. Має намір створити репутацію надійного і стабільного партнера, який завжди йде назустріч своїм клієнтам і відноситься з розумінням до їх бізнес-проблем. Надати собі імідж компанії, яка вшановує загальноприйняті принципи ведення бізнесу і ділової етики, і тим самим заслужила довіру своїх партнерів та клієнтів.

Уявіть, що ви - співробітник рекламного агентства і вам запропоновано зайнятися ПР кампанією.

Завдання:

  1. Визначити основні цілі, функції, завдання і вид ПР, який необхідно використовувати в даній ситуації.

  2. Які категорії груп потенційних споживачів та партнерів ви пропонуєте виділити для ПР кампанії?

  3. Які канали ПР ви вважаєте доцільними задіювати (зокрема, як основні так і допоміжні) і рекомендувати замовникові?