Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Плаксій Н.-курсова.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
248.32 Кб
Скачать

Висновки та пропозиції

Найважливіша фінансова категорія, що відображає позитивний фінансовий результат господарської діяльності підприємства, характеризує ефективність виробництва і в кінцевому рахунку свідчить про обсяг і якість виробленої продукції, стан продуктивності праці, рівень собівартості, - це прибуток. Прибуток одержується внаслідок отримання доходу за вирахуванням всіх витрат. В основі доходу лежить виручка від реалізації власної продукції та покупних товарів. Чим більше підприємство реалізує свою продукцію, тим більше дохід отримує.

Розмір отриманих доходів визначає економічну стратегію підприємства з питань управління матеріальними ресурсами та витратами, персоналом підприємства і оплатою його праці, податковою, інвестиційною, дивідендною політикою підприємства.

Ефективність кожної управлінської системи залежить від якості інформаційної бази, яка формується і використовується нею, зокрема обліку та аудиту.

Підприємство СТ «Довіра» створено з метою розширення випуску і збільшення реалізації продукції, робіт і послуг отримання прибутку від своєї діяльності, матеріального та соціального забезпечення своїх працівників та розв'язання регіональних програм.

На нинішньому етапі розвитку України, коли трансформаційний спад поступово змінюється структурною перебудовою, паралельно з процесами становлення підприємницького сектору відбувається формування механізму його державного регулювання. Тобто державна підприємницька політика ще перебуває в зародковому стані і є так само недосконалою, як і всі інші інструменти регулювання.

Регулювання підприємницької діяльності підприємства СТ «Довіра» не може зводитися лише до організаційних засобів, але і не повинно бути абстраговане від питань організації регулювання цієї діяльності. Значний масив законодавства про підприємництво, складність управлінських рішень, що закріплюються правом, спричинює неможливість регулювання підприємницької діяльності без організаційного впливу відповідних державних органів.

Керівництву підприємства не слід пускати справи на самохід, а слід прийняти міри по недопущенню погіршення фінансового стану та обрати заходи по більш раціональному управлінню капіталом підприємства з ціллю підвищення ефективності фінансово-економічної діяльності.

Завдяки «електронній комерції» на підприємстві появилась можливість безготівкової електронної оплати товарів і послуг та використання глобальної мережі.

Аналіз фінансових результатів показав, що підприємство СТ «Довіра» отримало виручку від реалізації у 2009 році - 1183 тисяч гривень, 1773 тисяч гривень у 2010 році,а у 2011 році – 4295 тис. грн. та загальні витрати 185 тисяч гривень у 2009 році, 194,6 тис. грн. у 2010 році, а у 2011 році – 153,9 тис. грн. Це свідчить про збільшення фінансових витрат підприємства та зниження рентабельності

Кошти підприємства СТ «Довіра» зберігаються в Гайсинському відділенні ВАТ АБ „ Полтава - банк", в якому відкрито поточний рахунок. Юридичною підставою для зарахування чи списання з поточного рахунку коштів в товаристві є платіжні доручення, чеки, заяви на перерахування готівки. При здійснення безготівкових розрахунків СТ "Довіра" керується Інструкцією „ Про безготівкові розрахунки в господарському обороті України1', діючим законодавством України, іншими нормативно-правовими актами. Для забезпечення контролю за рухом засобів у відділенні банка і відображення цих операцій в обліку по мірі руху засобів господарство одержує виписки з поточного рахунку.