Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наскрізна програма з практики 2011.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
138.24 Кб
Скачать

2. Мета та завдання практики

Метою практики є опанування студентами сучасних методів математичного моделювання економіки та формами організації і знаряддями праці в галузі інформаційних систем в економіці за фаховим спрямуванням - в галузі економічної кібернетики, формування у них на базі отриманих в університеті знань, професійних вмінь та навичок для прийняття самостійних рішень під час виконання фахової роботи в реальних умовах ринкової економіки.

На першому курсі студент зобов'язаний пройти навчальну інформаційно-математичну практику, де повинен ознайомитись з основами роботи на посаді оператора ПЕОМ та набути практичних навичок з побудови інформаційних систем з розв'язання математичних задач на основі використання прикладних програм.

На другому курсі студент зобов'язаний пройти навчальну інформаційно-економетричну практику і набути практичних навичок статистично-математичної обробки економічної інформації, проводити економіко-статистичний аналіз та прогнозування на основі використання прикладних програм.

На третьому курсі студент зобов'язаний пройти виробничу інформаційно-економічну практику. На виробничій інформаційно-економічній практиці студент вивчає організаційно-економічну структуру підприємства та проводить математично-статистичний аналіз і прогнозування економіки за напрямом аналітичної роботи на підприємстві.

На четвертому курсі студент зобов'язаний пройти виробничу практику з моделювання економіки підприємства за формою стажування на посаді економіста з математичної обробки економічної інформації на ПЕОМ. Студент повинен набути навичок і освоїти методи роботи у команді з персоналом, спроможності обґрунтувати і брати на себе відповідальність за прийняття управлінських рішення.

На п'ятому курсі студент зобов'язаний пройти педагогічну практику з дисциплін математичного моделювання і інформаційних систем в економіці та кваліфікаційну практику. Педагогічна практика проводиться за формою стажування на посаді викладача навчального закладу. На кваліфікаційній практиці студент виконує дослідні роботи з інформаційних систем аналітичної роботи в економіці підприємства та визначається в обґрунтуванні цілей, методів та засобів дипломного проектування.

Для кожного курсу розробляється робоча програма практики в якій конкретизуються цілі та завдання, організація та керівництво, контроль та оцінювання результатів практики.

З дозволу кафедри економічної практики студенти можуть самостійно підбирати для себе місце проходження практики і пропонувати його для погодження і затвердження.

3. Зміст практики

Практика студентів спеціальності „Економічна кібернетика" передбачає безперервність і послідовність її проведення при отриманні необхідного достатнього обсягу практичних знань і вмінь на освітньо-кваліфікаційних рівнях бакалавр і спеціаліст.

Навчальним планом передбачені види практик, їхні форми, тривалість та час проведення.

Перелік навчальних, виробничих та переддипломної практик, що проводяться кафедрою економічної кібернетики, показані у таблиці 1.

Таблиця 1