Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наскрізна програма з практики 2011.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
138.24 Кб
Скачать

3.2. Теоретично-практичні заняття під час практики

Заняття під час практики проводяться відповідно до програм кожного виду практики і забезпечують досягнення мети та вирішення завдань конкретного виду практики.

Заняття під час проходження навчальної практики проводяться в перший день кожного тижня практики з питань методики виконання індивідуального завдання.

Заняття під час проходження виробничої, педагогічної і кваліфікаційної практики проводяться в перший день першого тижня і в третій день наступних тижнів практики з методики виконання програми практики.

Кількість годин, що відводяться на заняття для студентів не повинна перевищувати чотирьох годин на тиждень.

Заняття під час проходження практики проводяться керівниками практики від Університету.

3.3. Забезпечення підручниками та навчальними посібниками

У програмах з кожного виду практики наводиться перелік літератури, необхідної для вивчення кожним студентом для виконання програми та індивідуального завдання практики. Літературні джерела розподіляються на основі та допоміжні. До основної включаються, в першу чергу, підручники, навчальні посібники Я нормативно-правові документи.

3.4. Забезпечення засобами інформаційних технологій

У програмі з кожного виду практики приводиться перелік засобів електронної обчислювальної техніки та прикладні програми, які необхідні для виконання студентами програми та індивідуальних завдань практики.

3.5. Методичні рекомендації

До кожного виду практик складаються загальні вимоги до розробки програм практики.

Програми практик необхідно ув'язати із законами України „Про освіту", „Про вищу освіту".

Програми повинні відповідати нормативно-правовим актам Міністерства освіти і науки України.

Програми практик повинні ставити за мету поглиблення і закріплення теоретичних знань, набутих протягом навчання, а також набуття необхідних практичних навичок для роботи в умовах ринкової економіки, визначених у кваліфікаційній характеристиці фахівця за освітньо-кваліфікаційними рівнями - бакалавра і магістра.

Програми практик повинні бути оформлені з дотриманням загальних вимог Єдиної системи конструкторських документів (ЄСКД) до текстових документів.

Програми практик повинні мати таку структуру:

- загальні положення;

- мета та завдання практик;

- організація та керівництво практикою;

- зміст програми практики (індивідуальні завдання);

- звітність про практику.

4. Форми і методи контролю

Керівник практики під керівництвом завідуючого кафедрою організовує установчі збори студентів, де знайомить їх з програмою практики, визначає індивідуальні завдання, подає план проведення практики за змістом, строками, знайомить з порядком ведення облікової і звітної документації, обов'язками студентів на практиці стосовно охорони праці та техніки безпеки.

У процесі проходження всіх видів практики студент зобов'язаний дотримуватися встановленого за місцем проходження практики режиму праці, мати на увазі, що лінійним персоналом місць практики та керівником від кафедри економічної кібернетики ведеться облік відвідування практики. Керівник практики від кафедри економічної кібернетики зобов'язаний письмово повідомити завідуючого кафедрою про студентів, що не з'явилися на практику за кожний день.

Студент, який має пропуски під час проходження практики, або не з'явився на практику, рішенням ректора університету визначається додатковий час проходження практики чи студент залишається на повторний курс навчання, незалежно від причин відсутності на практиці.