Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2_kurs_finansi_praktika.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
645.63 Кб
Скачать

9. Відділ звітності

Ознайомитись із структурою, завданнями, функціями, організацією роботи відділу, функціональними обов’язками його працівників. Ознайомитись з принципами та вимогами щодо здійснення бухгалтерського обліку по складанню звітності виконання державного та місцевих бюджетів за доходами та державного бюджету за видатками, встановленими в Положенні про організацію бухгалтерського обліку і звітності в органах Державного казначейства. Оволодіти основами бухгалтерського, бюджетного та управлінського обліку. Вивчити загальні правила та порядок документального оформлення і відображення на рахунках територіальних органів Державного казначейства операцій, пов’язаних з рухом усіх бюджетних коштів та державних позабюджетних фондів відповідно по порядку відображення у бухгалтерському обліку.

10. Відділ внутрівідомчого контролю

Ознайомитись із структурою, завданнями, функціями, організацією роботи відділу, функціональними обов'язками його працівників. Вивчити структуру взаємодії відділу внутрівідомчого контролю з Державним казначейством України, зокрема управлінням внутрівідомчого контролю, структурними підрозділами управління Державного казначейства у Тернопільській області та контрольно-ревізійним управлінням у Тернопільській області. Ознайомитися з організацією роботи управління Державного казначейства з територіальними органами, пов’язаної з дотриманням чинного законодавства України з питань касового виконання державного бюджету, надходження та використання коштів державних позабюджетних фондів.

11. Розрахункова палата

Ознайомитися з покладеними на розрахункову палату функціями та обов’язками працівників по забезпеченню обігу і захисту електронних платежів та платежів внутрішньої платіжної системи Державного казначейства України при обслуговуванні рахунків державного та місцевих бюджетів України. Вивчити порядок забезпечення проведення міжбанківських розрахунків та внутрішніх платежів у національній валюті через СЕП НБУ з відображенням підсумків розрахунків управління на технічному кореспондентському рахунку в масштабі реального часу. Вивчити порядок забезпечення розрахунковою палатою обміну інформацією між внутрішньою платіжною системою Державного казначейства України та СЕП НБУ.

12. Відділ прикладного програмного забезпечення

Ознайомитися з основними напрямками роботи, завданнями, функціями відділу, його організаційною структурою та розподілом обов’язків між працівниками. Ознайомитись із специфікою роботи відділу прикладного програмного забезпечення. Вивчити порядок взаємодії відділу прикладного програмного забезпечення з іншими підрозділами управління. Детально ознайомитися з програмним забезпеченням, яке використовується при здійсненні покладених на органи Державного казначейства завдань та функцій, зокрема:

а) засобами для розробки власних програм:

- Delphi;

- Visual FoxPro;

- SQL Server.

б) програмою “ТАСК”, її призначенням і можливостями;

в) особливостями функціонування АС “Казна”.

13. Відділ інформаційних технологій та телекомунікацій

Ознайомитися з основними напрямами роботи, завданнями, функціями відділу, його організаційною структурою та розподілом обов’язків між працівниками. Детально вивчити нормативно-інструктивну базу, яка регламентує діяльність відділу. Ознайомитися з організацією роботи з обміну інформацією в електронному вигляді: напрямами обміну, різновидами електронної пошти, апаратним та програмним забезпеченням. Ознайомитися з порядком відправлення та прийому електронної пошти, переглядом архівів, основними проблемами, які виникають при пересиланні електронних повідомлень. Вивчити структуру, ресурси локальної обчислювальної мережі управління та організацію її функціонування. Ознайомитись із правами та обов’язками користувачів локальної обчислювальної мережі, засобами захисту ресурсів та інформації в мережі. Вивчити організацію обліку та обслуговування комп’ютерної техніки та стан апаратного забезпечення. Освоїти системне програмне забезпечення, що використовується в управлінні. Ознайомитися з додатковими функціями відділу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]