Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2_kurs_finansi_praktika.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
645.63 Кб
Скачать

3. Відділ доходів

Ознайомитись з організацією роботи відділу доходів. Вивчити методику складання прогнозних розрахунків найважливіших видів доходів бюджету (ПДВ, акцизного збору, податку на прибуток, плати за землю, прибуткового податку з громадян). Вивчити принципи і методи аналізу надходжень в процесі виконання бюджету. Ознайомитись з методикою складання фінансових планів по підприємствах ЖКГ та їх перевіркою.

4. Відділ бухгалтерського обліку і звітності

Ознайомитись з організацією роботи відділу бухгалтерського обліку та звітності. Вивчити організацію бухгалтерського обліку та звітності місцевого бюджету. Ознайомитись з порядком ведення бухгалтерського обліку та складанням звітності по виконанню кошторисів видатків на утримання апарату фінансових органів. Ознайомитись з порядком механізації обліку.

7.4.1. Тематичний план організаційної практики для студентів спеціальності 6.030508 „Фінанси і кредит”

(місце проходження практики – районне фінансове управління)

з/п

План

Кількість робочих днів

1.

Ознайомлення з базою практики

2

2.

Бюджетний відділ

4

3.

Відділ державних доходів

4

4.

Бухгалтерія

4

РАЗОМ:

14

7.4.2. Рекомендації щодо змісту теоретичної частини

1. Ознайомлення з базою практики

Організація роботи районного фінансового управління, його структурою, функціональними обов’язками та правилами працівників.

2. Бюджетний відділ

Ознайомитись з організацією роботи бюджетного відділу, функціональними обов’язками його працівників. Вивчити порядок, строки складання і затвердження бюджету, розпису доходів і видатків на рік та порядок внесення змін і доповнень до нього. Ознайомитись з процесом збалансування місцевих бюджетів. Ознайомитись з порядком складання зведеного кошторису видатків на освіту, культуру, охорону здоров’я на плановий рік. Взяти участь в перевірці бюджетних установ по питанню нарахування заробітної плати та ін. Вивчити порядок фінансування бюджетних установ, фінансування непередбачених видатків по районному бюджету. Вивчити порядок виплат і компенсацій різним категоріям населення районного бюджету.

3. Відділ державних доходів

Ознайомитись з організацією роботи відділу державних доходів, функціональними обов’язками його працівників. Вивчити методику складання прогнозних розрахунків найважливіших видів доходів бюджету (ПДВ, акцизного збору, податку на прибуток, плата за землю, прибуткового податку з громадян). Розглянути порядок фінансування підприємств ЖКГ на благоустрій і капітальний ремонт житлового фонду. Ознайомитись з фінансуванням видатків на сільське господарство.

4. Бухгалтерія

Ознайомитись з організацією роботи бухгалтерії райфінвідділу. Вивчити організацію обліку та звітності по виконанні районного бюджету. Взяти участь в перевірці правильності ведення обліку і складання звітності в централізованих бухгалтеріях та по виконанню бюджету сільської ради. Ознайомитись з порядком обліку видатків на утримання апарату райфінуправління. Познайомитись з порядком механізації обліку, з технологією машинної обробки облікової інформації, схемами документообороту в автоматизованих системах бухобліку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]