Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2_kurs_finansi_praktika.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
645.63 Кб
Скачать

6. Управління доходів та фінансів галузей виробничої сфери

Ознайомитись з структурою, завданнями, функціями, організацією роботи управління доходів та фінансів галузей виробничої сфери.

7. Відділ доходів та економічного аналізу

Ознайомитись з організацією роботи відділу, функціональними обов’язками його працівників. Вивчити методику складання прогнозних розрахунків найважливіших видів доходів бюджету (податку на додану вартість, акцизного збору, податку на прибуток, плати на землю, прибуткового податку з громадян). Вивчити принципи і методи аналізу надходжень доходів в процесі виконання бюджету. Ознайомитись з роботою фіноргану з питань контролю за випуском, обігом цінних паперів (в тому числі в процесі приватизації державних підприємств):

- реєстрація емісії цінних паперів;

- контроль за обігом цінних паперів;

- контроль посередницької діяльності на ринку цінних паперів.

Ознайомитись з порядком автоматизованої обробки інформації з виконання бюджетів по доходах, способами збирання, нагромадження та захисту інформації, з технологічними схемами розв’язку основних задач бюджету.

8. Відділ фінансів галузей виробничої сфери та паливно-енергетичного комплексу

Ознайомитись з організацією роботи відділу. Розглянути порядок фінансування підприємств ЖКГ на благоустрій і капітальний ремонт житлового фонду. Ознайомитись з порядком виплати компенсацій підприємствам автотранспорту, порядок державного регулювання цін на паливо, дотацій по ЖКГ. Розглянути порядок планування та фінансування капвкладень по господарствах держадміністрації.

9. Відділ бухгалтерського обліку і звітності

Ознайомитись з організацією роботи бухгалтерії; функціональними обов’язками її працівників. Вивчити організацію бухгалтерського обліку та звітності по виконанню обласного бюджету. Ознайомитись з порядком обліку та складання звітності з касового виконанню обласного бюджету. Ознайомитись з порядком ведення бухгалтерського обліку та складання звітності з виконання кошторисів видатків на утримання апарату фінансових органів. Ознайомитись з порядком механізації обліку, технологічними схемами розв’язку задач бухгалтерського обліку.

7.3.1. Тематичний план організаційної практики для студентів спеціальності 6.030508 „Фінанси і кредит”

(місце проходження практики – міське фінансове управління (міськфінуправління)

з/п

План

Кількість робочих днів

1.

Ознайомлення з базою практики

2

2.

Бюджетний відділ

4

3.

Відділ доходів

4

4.

Відділ бухгалтерського обліку і звітності

4

РАЗОМ:

14

7.3.2. Рекомендації щодо змісту теоретичної частини

1. Ознайомлення з базою практики

Організація роботи фінансового управління його структура, функціональні обов’язками та правила працівників.

2. Бюджетний відділ

Ознайомитись з організацією роботи бюджетного відділу, функціональними обов’язками його працівників. Вивчити порядок, строки складання і затвердження бюджету, розпису доходів і видатків на рік, порядок внесення доповнень і змін до нього. Ознайомитись з порядком складання зведеного кошторису видатків на освіту, культуру, охорону здоров’я на плановий рік. Взяти участь в перевірці бюджетних установ по питанню нарахування зарплати, використання коштів на харчування та ін. Вивчити порядок фінансування бюджетних установ, права і обов’язки розпорядників бюджетних коштів. Вивчити фінансування непередбачених видатків по міському бюджету. Ознайомитись з порядком фінансування підприємств ЖКГ на благоустрій і капремонт житлового фонду. Ознайомитись з порядком надання дотацій на підприємствах ЖКГ, автотранспорту. Розглянути порядок планування та фінансування капітальних вкладень по господарствах. Вивчити порядок визначення і виплат допомог сім’ям з дітьми, компенсацій і пільг громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, ветеранам війни, надання населенню субсидій на житлово-комунальні послуги. Взяти участь в перевірці правильності призначення і виплат допомог і компенсацій різним категоріям населення. Вивчити порядок призначення і виплати грошових і майнових компенсацій громадянам репресованим і реабілітованим. Ознайомитись з структурою органів управління, з організацією роботи і порядком фінансування місцевих органів влади і управління. Вивчити склад, структуру видатків на управління. Взяти участь в перевірці витрачання коштів на утримання апарату управління в одному з відділів адміністрації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]