Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2_kurs_finansi_praktika.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
645.63 Кб
Скачать

6. Форми та методи контролю

Контроль проходження практики здійснюється у двох формах: поточній і підсумковій.

Поточний контроль здійснюється комплексними методами і передбачає:

а) контроль початку та закінчення роботи;

б) контроль з боку керівника практики від підприємства або установи за достовірністю записів у щоденнику практики;

в) контроль з боку керівника практики від університету за своєчасністю, повнотою і якістю виконання завдань практики. Поточний контроль з боку керівника практики від університету здійснюється безпосередньо за місцем проходження практики.

Підсумковий контроль здійснюється як в міру виконання окремих розділів, так і всієї програми практики оцінкою повноти і якості виконання наміченого плану. Якщо звіт про проходження практики в цілому або за окремими розділами не відповідає встановленим вимогам, то студент повторно направляється на базу практики для усунення виявлених недоліків.

7. Зміст окремих розділів практики

Слід зазначити, що організаційну практику студенти можуть проходити на підприємствах, в організаціях, установах, та інших суб'єктах господарювання. Тому зміст тематичного плану залежить від сфери та специфіки діяльності бази практики. З цією метою, нижче наведено тематичний план організаційної практики (база практики – підприємства). Якщо ж студентом обрано базою практики інші організації та установи, необхідно використовувати тематичні плани наведені відповідно в пункті 7.2 та 7.3.

7.1. Тематичний план організаційної практики для студентів спеціальності 6.030508 „Фінанси і кредит” (місце проходження практики – підприємство)

з/п

План

Кількість робочих днів

1.

Ознайомлення з підприємством, технологією та організацією виробництва

2

2.

Загальне ознайомлення із структурою управління та організацією економічної роботи на підприємстві (в організації, установі)

2

3.

Аналіз формування та розміщення фінансових ресурсів підприємства (організації, установи)

4

4.

Фінансове планування на підприємстві (організації, установі)

2

5.

Оподаткування підприємств (організації, установі)

2

6.

Внутрішній контроль фінансово-господарської діяльності підприємства (організації, установі)

2

РАЗОМ:

14

7.1.2. Рекомендації щодо змісту теоретичної частини

1. Ознайомлення з підприємством, технологією та організацією виробництва

У даному розділі необхідно висвітлити питання щодо організації виробничої діяльності підприємства, його структури (підрозділи, служби, основні та допоміжні цехи), охарактеризувати його продукцію (роботи, послуги). Окремо потрібно дати характеристику апарату управління (структура, чисельність) в цілому по підприємству і по бухгалтерській службі зокрема. Крім того, у даному розділі потрібно навести основні техніко-економічні показники, які характеризують роботу підприємства.

2. Загальне ознайомлення із структурою управління та організацією економічної роботи на підприємстві (в організації, установі)

На початку практики студент повинен ознайомитись із структурою управління підприємством, складом його підрозділів. Особливу увагу треба приділити організації економічної роботи, структурі економічних служб, ознайомленню з посадовими обов’язками працівників, які відповідають за фінансову діяльність підприємства. Слід з’ясувати, як організована фінансова робота, які підрозділи здійснюють фінансове планування, фінансовий аналіз і контроль, управління фінансовими ресурсами, вивчити документи, що складаються у процесі фінансової роботи (фінансова звітність, фінансові плани, аналітичні таблиці тощо).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]