Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2_kurs_finansi_praktika.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
645.63 Кб
Скачать

7.5.1. Тематичний план організаційної практики для студентів спеціальності 6.030508 „Фінанси і кредит”

(місце проходження практики – управління Пенсійного фонду України)

з/п

План

Кількість робочих днів

1.

Загальне ознайомлення з організацією роботи управління

2

2.

Відділ надходження доходів

4

3.

Відділ виконання бюджету, бухгалтерського обліку та звітності

4

4.

Відділ пенсійного забезпечення

4

РАЗОМ:

14

7.5.2. Рекомендації щодо змісту теоретичної частини

1. Загальне ознайомлення з організацією роботи управління

Структура, функціональні обов’язки та права працівників управління.

2. Відділ надходження доходів

Ознайомитись з організацією роботи відділу надходження доходів, функціональними обов’язками його працівників. Взяти участь в роботі по виявленню і реєстрації на території міста підприємств, установ, організацій, інших юридичних осіб, громадян підприємців, які відповідно до діючого законодавства України зобов’язані сплачувати страхові внески до ПФУ. Вивчити порядок здійснення, спільно з іншими державними органами контролю, за своєчасністю і повним перерахуванням страхових внесків до Пенсійного фонду згідно діючих тарифів. Взяти участь у перевірках платників страхових внесків на місцях з питань повноти та своєчасності сплати страхових внесків до Пенсійного фонду, нарахування пені з суми недоїмки. Вивчити порядок залучення та обліку інших коштів, які надходять від підприємств, установ, організацій до Пенсійного фонду України. Ознайомитись з веденням переписки з платниками з питань: відкриття рахунків, сплати пільгових пенсій та інш.; необхідною документацією та діловодством, згідно номенклатури справ відділу.

3. Відділ виконання бюджету, бухгалтерського обліку та звітності

Ознайомитись з організацією роботи відділу виконання бюджету бухгалтерського обліку та звітності, функціональними обов’язками його працівників. Провести перевірку правильності оформлення операцій по виплаті пенсій. Вивчити порядок ведення розрахунків з поштовими відділеннями і банком по виплачених пенсіях. Розглянути порядок здійснення контролю за правильністю виплати поштовими відділеннями пенсій. Вивчити питання обліку надходження коштів, товарно-матеріальних цінностей та основних засобів, а також своєчасністю відображення в бухгалтерському обліку операцій, пов’язаних з їх рухом; правильності і достовірності обліку виконання кошторисів доходів і видатків; правильності нарахування та своєчасності перерахування платежів по державному пенсійному страхуванню. Ознайомитись з організацією бухгалтерського обліку, необхідною документацією.

4. Відділ пенсійного забезпечення

Ознайомитись з організацією роботи відділу пенсійного забезпечення, функціональними обов’язками його працівників. Вивчити порядок ведення розрахунків розмірів пенсій. Виплати на поховання. Пільгові пенсії. Взаємовідносини з головним управлінням Пенсійного фонду України в області по контролю за пільговими пенсіями. Контроль за правильністю призначення і виплатою пенсій. Ознайомитись з книгою реєстрації пенсійних рахунків особових справ. Журнал Ф-3. Вивчити порядок проведення виплати пенсій через поштові відділення, відділення Ощадбанку, поштовими переказами та разовими дорученнями. Ознайомитись із звітами по формі В-3М. Вивчити порядок складання місячних та квартальних звітів по формі Ф-2А, іншої документації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]