Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2_kurs_finansi_praktika.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
645.63 Кб
Скачать

8.3.1. Вимоги до тексту.

Текстовий матеріал оформляється на аркушах формату А4 (210297 мм), виконується машинним способом – із використанням персональних комп’ютерів шрифтом Times New Roman текстового редактора Word розміру 14.

У звітах текстовий матеріал розміщується в межах робочої зони аркушу. Відстань від робочої зони до тексту зліва не менше ніж 2,5 мм, справа – не менше ніж 1 мм. Відстань від верхнього або нижнього рядка тексту до рамки форми повинна бути не менше ніж 20 мм. Абзацний відступ повинен бути однаковим упродовж усього тексту і дорівнювати 1,25 мм.

Пояснення, описки та графічні неточності слід виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою й нанесенням на тому ж місці чи між рядками виправленого зображення машинописним способом або від руки таким же кольором, як і весь текст.

Кожен розділ повинен починатися з нової сторінки. Розділи та підрозділи повинні мати заголовки. Пункти та підпункти можуть також мати заголовки. Заголовки розділів структурних елементів слід розташовувати по середині рядка й друкувати великими літерами без крапки в кінці, не підкреслюючи. Заголовки підрозділів, пунктів та підпунктів слід починати з абзацного відступу й виконувати маленькими літерами, крім першої великої, не підкреслюючи, без крапки в кінці. Якщо заголовок складається із двох та більше речень, їх розділюють крапкою. Перенос слів у заголовку розділу не допускається.

Відстань між заголовком і подальшим чи попереднім текстом має бути 2 інтервали. Відстань між рядками заголовка приймається такою, як у тексті, а відстань між двома заголовками – 2 інтервали. Не допускається розміщувати назву підрозділу, пункту й підпункту в нижній частині сторінки, якщо після неї подається тільки один рядок тексту.

8.3.2. Нумерація сторінок.

Нумерацію сторінок подають арабськими цифрами без знака № .

Нумерація сторінок проставляють у правому верхньому куті над текстом без крапки в кінці.

Першою сторінкою є титульний аркуш, який включається до загальної нумерації сторінок, але номер сторінки на ньому не проставляється. Ілюстрації й таблиці, розміщені на окремих сторінках, включаються до загальної нумерації сторінок.

8.3.3. Нумерація розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів.

Розділи, підрозділи, пункти, підпункти, а також рисунки, таблиці та формули слід нумерувати арабськими цифрами. Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах роботи.

Такі структурні частини роботи, як зміст, вступ, висновки, список використаних джерел не мають порядкового номера. Тобто не можна писати “1. ВСТУП” або “5. ВИСНОВКИ”.

Підрозділи повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається із номера розділу і порядкового номера підрозділу, відокремлених крапкою. Після номера підрозділу ставиться крапка.

Пункти повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу або підрозділу. Номер пункту складається з номера розділу й порядкового номера пункту або з порядкового номера розділу, порядкового номера підрозділу та з порядкового номера пункту, відокремлених крапкою. Після номера пункту крапка не ставиться.

Підпункти нумерують у межах кожного пункту за такими ж правилами, як пункти. Якщо текст поділяють тільки на пункти, їх слід нумерувати порядковими номерами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]