Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗНУ Кафедра истории.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
314.37 Кб
Скачать

2

Міністерство освіти і науки України

Запорізький державний університет

ОФОРМЛЕННЯ ТА ГОЛОВНІ ВИМОГИ

ДО ДИПЛОМНИХ РОБІТ

СТУДЕНТІВ ІСТОРИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

ЗАПОРІЗЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Методичні вказівки

Затверджено

Вченою радою ЗДУ

Протокол № 6 від 24.02.2004 р.

Запоріжжя 2004

УДК: 378.14 : 94 (076)

Оформлення та головні вимоги до дипломних робіт студентів історичного факультету Запорізького державного університету: Методичні вказівки / Упор. Л.О. Нестеренко. – Запоріжжя: ЗДУ, 2004. – 59 с.

У методичних вказівках викладені загальні вимоги до змісту дипломних робіт спеціаліста і магістра, що розроблені на основі державного стандарту, вимоги до дипломних робіт, що відповідають спеціальностям напрямку “Історія”, що відповідають освітньо-кваліфікаційній характеристиці спеціаліста-історика, та стандарти, щодо оформлення наукових робіт. Додатки містять розділи про організацію процесу підготовки та написання наукової роботи студентами, вимоги до оформлення курсових робіт з історії, зразків оформлення бібліографії, титульних сторінок, технічних завдань.

Методичні вказівки запропоновані для використання студентами історичного факультету при підготовці і написанні курсових та дипломних робіт.

Упорядник: Нестеренко Л.О. канд.іст.наук, доцент, завідувач кафедрою всесвітньої історії ЗДУ.

Рецензенти: доктор історичних наук, професор, декан історичного факультету ЗДУ – Турченко Ф.Г.

кандидат історичних наук, доцент, зам. декана історичного факультету ЗДУ – Кривко І.М.

Відповідальний за випуск: к.і.н., доц. Шиханов Р.Б.

Загальні вимоги до випускних робіт спеціалістів та магістрів і. Нормативна база

Для забезпечення права громадян України на вибір змісту й рівня своєї освіти, а також із метою створення умов для гнучкого реагування вищої школи на запити суспільства в умовах ринкової економіки та гуманізації освітньої системи у нашій країні у відповідності до Закону України “Про вищу освіту”, який схвалений Верховною Радою України 17 січня 2002 року, національної програми “Освіта (Україна XXI ст. )”, Постанови Кабінету Міністрів України від 20 січня 1998 року № 65 "Про затвердження Положення про освітньо-кваліфікаційні рівні (ступеневу освіту)" та інших законів і нормативно-правових актів України введена багатоступенева система вищої та післявузівської професійної освіти, її концептуальною основою є представлення про безперервність та спадкоємність процесу освіти, що відкриває нові можливості підвищення професіоналізму у різних галузях науки і техніки.

Запорізький державний університет ІV рівня акредитації є вищим навчальним закладом, у якому реалізована інтегрована система підготовки спеціалістів, що включає довузівську, вузівську і післявузівську підготовку. На базі освітньо-професійних програм створена ступенева підготовка “бакалавр – спеціаліст – магістр”, за якої етапи “спеціаліст – магістр” завершуються виконанням кваліфікаційної роботи.

Згідно з ч. 1 ст. 10 Конституції України кваліфікаційні роботи виконуються українською мовою.