Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМНЕ ПРЕКТУВАННЯ (КАФЕДРА РТ та МГ=09.03.20....doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.11.2018
Размер:
2.85 Mб
Скачать

5.4. Перелік умовних позначень (за необхідності)

Якщо у кваліфікаційній роботі вжита специфічна термінологія, а також використано маловідомі скорочення, нові символи, позначення тощо, то їх перелік подають у вигляді окремого списку перед вступом.

Якщо у кваліфікаційній роботі спеціальні терміни, скорочення, символи тощо повторюються менше трьох разів, перелік не складають, а їх розшифровку наводять у тексті при першому згадуванні.

5.5. Рекомендації щодо виконання розділу „Вступ”

В ньому потрібно дати загальну характеристику теми (наприклад: Проблема вовка в мисливських господарствах виникла в середині 90=х р.р. ХХ століття, що пов`язано з низкою соціальних проблем. Зубожіння населення, величезна вартість пального, відсутність державної політики щодо контролю над чисельністю привели до швидкого підвищення чисельності цього хижака…. ).

Далі подається загальна характеристика кваліфікаційної роботи за такими питаннями в рекомендованій нижче послідовності.

Актуальність теми. Шляхом критичного аналізу та порівняння з відомими розв’язаннями проблеми обґрунтовують актуальність та доцільність роботи для розвитку тваринництва України.

Мета і задачі дослідження. Формулюють мету роботи і задачі, які необхідно вирішити для досягнення поставленої мети.

Обєкт дослідження – це процес або явище, обране для вивчення.

Предмет дослідження міститься в межах об’єкта (визначає тему кваліфікаційної роботи).

Методи дослідження. Подають перелік використаних методів дослідження для досягнення поставленої в роботі мети. Коротко і змістово визначають, що саме досліджувалось тим чи іншим методом.

Практичне значення одержаних результатів. Подаються відомості про практичне застосування одержаних результатів або рекомендації щодо їх використання. Необхідно дати короткі відомості щодо впровадження результатів дослідження із зазначенням назв організацій, в яких здійснена реалізація, та форм реалізації.

Особистий внесок автора кваліфікаційної роботи. Вказати, які види робіт виконано автором особисто, які – за допомогою наукового керівника чи інших осіб.

Публікації. Вказують, у скількох статтях у наукових журналах, збірниках наукових праць, матеріалах і тезах конференції опубліковані результати кваліфікаційної роботи.

Структура та обєм кваліфікаційної роботи. Кваліфікаційна робота включає такі розділи: вступ, матеріали та основні методи досліджень, огляд літератури, аналіз технології..., екологічні наслідки діяльності підприємства, охорона праці, техніка безпеки і виробнича санітарія, висновки і пропозиції, список використаних джерел, додатки (за необхідності). Робота виконана на ___ листу комп’ютерного тексту, містить ___ таблиць, ___ малюнків. Список використаних джерел включає ___ найменувань.

5.6. Рекомендації щодо виконання розділу „Огляд літератури”

В даному розділі висвітлюється ступінь вивчення питання (за темою кваліфікаційної роботи). Наводяться дані вітчизняної та закордонної науки, передового досвіду в веденні мисливського господарства.

Розділ будується по принципу поступового звуження діапазону питань, які розглядається, від загальних до конкретних, з поділом на підрозділи або без них і поданий у формі злагодженої розповіді.

В тексті обов’язкове посилання на авторів першоджерел літератури.

По завершенню розділу автор кваліфікаційної роботи повинен сформулювати висновки. Наприклад: „Таким чином, аналіз результатів наукових досліджень вітчизняних і закордонних вчених свідчить про те, що ...”.