Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМНЕ ПРЕКТУВАННЯ (КАФЕДРА РТ та МГ=09.03.20....doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.11.2018
Размер:
2.85 Mб
Скачать

Розділ 2 тематика кваліфікаційних робітза напрямами

2.1. Вимоги до тематики кваліфікаційних робіт

Відповідно до вимог галузевої компоненти стандартів вищої освіти з підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів „Бакалавр” усіх спеціальностей передбачено складання державних іспитів і написання дипломної роботи, а фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів „Магістр” - виконання дипломної роботи або дипломного проекту.

Метою підготовки кваліфікаційної роботи є закріплення здобутих умінь і навичок, адаптація теоретичних моделей та практичного досвіду до умов діяльності конкретного суб'єкта господарської діяльності або до потреб певного регіону України.

Задачі кваліфікаційної роботи залежать від обраної теми, об'єкта та предмета дослідження. Робота повинна виконуватись на наукових засадах та мати аналітичні результати практичного спрямування.

Темою кваліфікаційної роботи може бути одна з актуальних проблем сучасного розвитку економіки України.

Тематика кваліфікаційних робіт розробляється кафедрою згідно вимогами варіативної компоненти освітньо-кваліфікаційної характеристики фахівців із конкретної спеціальності, або з програми підготовки, відповідно до затверджених програм нормативних та вибіркових дисциплін і відбиває актуальну проблематику сучасної економіки. Тематика щорічно повинна переглядатись та поновлюватись.

Дипломна робота (проект) для бакалавра виконується за тематикою завдань професійної діяльності, матеріалами реальної організації з використанням комп'ютерних технологій як інструмента дослідження.

Під час вибору теми для написання дипломної проекту (роботи) ОКР „Магістр” студент може продовжувати працювати над темою дипломної роботи, яку виконував на ОКР „Бакалавр” але вивчати питання потрібно глибше, чіткіше, визначати новизну досліджень, акцентувати увагу на проблемних питаннях і розробляти більш глобальні шляхи їх вирішення. Тема може модифікуватись у зв'язку із зміною рівня досліджень.

Разом із вибором теми визначається об'єкт, за матеріалами якого виконуватиметься робота. Це повинно бути підприємство (установа, організація) будь-якої форми власності або об'єднання, яке є юридичною особою і має самостійну звітність. Діяльність цього підприємства має створювати можливість інформаційного забезпечення дослідження обраної теми.

Об'єкт дипломного дослідження має бути базою переддипломної практики.

Тематика кваліфікаційних робіт визначається особливістю галузі мисливського господарства. Об'єктом досліджень є мисливські тварини, яких використовують чи експлуатують під час господарювання.

Вимоги до тематики зумовлені вимогами освітньо-кваліфікаційної характеристики фахівця відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня.

Бакалавр повинен уміти аналізувати технологічні процеси, які проходять в мисливському господарстві та управляти ними за заданими алгоритмами.

Магістр - повинен уміти аналізувати, удосконалювати, розробляти нові технології та розробляти нові алгоритми вирішення проблем на основі проведення наукових досліджень. Обґрунтовувати результати досліджень та впроваджувати у виробництво.