Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМНЕ ПРЕКТУВАННЯ (КАФЕДРА РТ та МГ=09.03.20....doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.11.2018
Размер:
2.85 Mб
Скачать

2.2.2. Спеціальність 8.09010302 „Мисливське господарство” (окр „Магістр”) розділ 3 оформлення кваліфікаційної роботи

3.1. Загальні положення

1. Кваліфікаційна робота є формою самостійної роботи студента, по результатам захисту якого виставляється оцінка.

2. Тема кваліфікаційної роботи визначається на основі замовлення підприємства (центру, розплідника тощо), кафедрою розведення тварин та мисливського господарства з урахуванням актуальності, відповідності сучасному стану і перспектив розвитку. Завдання на виконання кваліфікаційної роботи видається науковим керівником і затверджується на засіданні кафедри.

3. Кваліфікаційна робота повинна повністю відповідати темі і завданню на виконання, мати логічну послідовність викладання матеріалу, лаконічність і точність в поясненнях, вірогідність розрахунків, відповідні державним стандартам терміни, висновки і пропозиції повинні витікати з результатів досліджень.

4. Кваліфікаційна робота подається у вигляді рукописного тексту в електронному варіанті (дискета 3,5’) та роздрукованою в одному екземплярі на білому папері розміром 297×210 мм (формат А4).

5. Кваліфікаційна робота пред’являється студентом до захисту після її рецензування з виправленнями і доповненнями (згідно зауважень рецензента).

6. Студент несе повну особисту відповідальність за своєчасне виконання кваліфікаційної роботи в відповідності до затвердженої теми та вірогідність всіх даних.

7. При несвоєчасному виконанні кваліфікаційної роботи або її розділів та поданні їх пізніше вказаного терміну (у відповідності до календарного плану-графіку) студенту виноситься попередження і кваліфікаційна робота допускається до захисту згідно письмового розпорядження декана, а при поданні її після початку роботи Державної Екзаменаційної Комісії - допускається до захисту згідно наказу по академії.

8. Науковий керівник кваліфікаційної роботи несе відповідальність за актуальність теми, методичний і науковий рівень виконання роботи, надання допомоги студентові в патентному пошуку (обгрунтуванні вибраної теми), обчислюванні експериментальних даних, обгрунтуванні висновків і пропозицій тощо.

9. Керівниками кваліфікаційної роботи можуть бути професора, доценти, старші викладачі, досвідчені асистенти, а також наукові працівники і висококваліфіковані спеціалісти інших установ і підприємств.

3.2. Правила оформлення кваліфікаційної роботи

3.2.1. Загальні вимоги. Кваліфікаційну роботу друкують машинописним способом або за допомогою принтера на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210×297 мм) через два міжрядкових інтервали до тридцяти рядків на сторінці. Мінімальна висота шрифту 1,8 мм.

Обсяг основного тексту кваліфікаційної роботи має становити 45-50 аркушів Зазначений вище обсяг розрахований на використання при їх оформленні звичайних (не портативних) друкарських машинок при друкуванні через 2 інтервали на папері формату А4 або комп'ютерів з використанням шрифтів текстового редактора Word розміру 14 з полуторним міжрядковим інтервалом.

Текст кваліфікаційної роботи друкують, залишаючи поля таких розмірів: ліве - не менше 25 мм, праве - не менше 10 мм, верхнє - не менше 20 мм, нижнє - не менше 20 мм.

Шрифт друку повинен бути чітким, стрічка друкарської машинки - чорного кольору середньої жирності. Щільність тексту - всюди однакова.

Вписувати в текст кваліфікаційної роботи окремі іншомовні слова, формули, умовні знаки можна чорнилом, тушшю, пастою тільки чорного кольору, при цьому щільність вписаного тексту повинна бути наближеною до щільності основного тексту.

Друкарські помилки, описки, графічні неточності, які виявилися під час написання або рецензування кваліфікаційної роботи, можна виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою та нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту (фрагменту малюнка) машинописним способом. Допускається наявність не більше двох виправлень на одній сторінці.

Текст основної частини кваліфікаційної роботи поділяють на розділи, підрозділи, пункти та підпункти.

Заголовки структурних частин кваліфікаційної роботи „ЗМІСТ”, „ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ”, „ВСТУП”, „РОЗДІЛ”, „ВИСНОВКИ”, „СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ”, „ДОДАТКИ” друкують великими літерами симетрично до набору. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розбивку в підбір до тексту. В кінці заголовка, надрукованого в підбір до тексту, ставиться крапка.

Відстань між заголовком (за винятком заголовка пункту) та текстом повинна дорівнювати 3 інтервали.

Кожну структурну частину кваліфікаційної роботи треба починати з нової сторінки.

До загального обсягу кваліфікаційної роботи не входять додатки, список використаних джерел, таблиці та рисунки, які повністю займають площу сторінки. Але всі сторінки зазначених елементів кваліфікаційної роботи підлягають суцільній нумерації.

3.2.2. Нумерація. Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, рисунків (малюнків), таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою кваліфікаційної роботи є титульний аркуш, який підлягає загальній нумерації сторінок. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних - номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Такі структурні частини кваліфікаційної роботи, як зміст, перелік умовних позначень, вступ, висновки, список використаних джерел не мають порядкового номера. Номер розділу ставлять після слова «РОЗДІЛ», після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: „2.3.” (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку наводять заголовок підрозділу.

Пункти нумерують у межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з порядкових номерів розділу, підрозділу, пункту, між якими ставлять крапку. В кінці номера повинна стояти крапка, наприклад: „1.3.2.” (другий пункт третього підрозділу першого розділу). Потім у тому ж рядку наводять заголовок пункту. Пункт може не мати заголовка.

Підпункти нумерують у межах кожного пункту за такими ж правилами, як пункти.

Ілюстрації (фотографії, креслення, схеми, графіки, карти) і таблиці необхідно подавати в кваліфікаційній роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, розміщені на окремих сторінках кваліфікаційної роботи, вносять до загальної нумерації сторінок. Таблицю, малюнок або креслення, розміри якого більше формату А4, враховують як одну сторінку і розміщують у відповідних місцях після згадування у тексті або в додатках.

Ілюстрації позначають словом „Рис.” і нумерують послідовно за винятком ілюстрацій, наведених у додатках.

Номер ілюстрації, її назву та пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією. Якщо в розділі кваліфікаційної роботи подано одну ілюстрацію, то її нумерують за загальними правилами.

Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках). У правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис „Таблиця” із зазначенням її номера.

При перенесенні частини таблиці на інший аркуш (сторінку) слово „Таблиця” і номер її вказують один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова „Продовж. табл.” і вказують номер таблиці, наприклад: „Продовж. табл. 1”.

Примітки до тексту і таблиць, в яких наводять довідкові та пояснювальні дані, нумерують послідовно в межах однієї сторінки. Якщо приміток на одному аркуші кілька, то після слова „Примітки” ставлять двокрапку, наприклад:

Примітки:

1. ...

2. ...

Якщо є одна примітка, то її не нумерують і після слова „Примітка” ставлять крапку.