Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дідула О. Ар-309 підприємництво.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
730.62 Кб
Скачать
  1. Загальна характеристика проекту

Головною ідеєю моєї підприємницької діяльності є видавництво комп’ютерних ігор(а саме - українізація ігрового інтерфейсу)на основі ліцензій, взятих у фірми «1С» за договором, а другою – є роздрібна торгівля цієї продукції на території міста Львова за тією ж самою ціною, що спостерігається у інших видавничих компаніях комп’ютерних ігор, оскільки конкуренція в цьому випадку не загрожує отриманню прибутків від реалізації продукції, адже ,на відміну від русифікованої продукції, попит зросте на українізований товар вдвічі:динамічно підніметься цікавість деякої частки населення, що цікавиться ігровою індустрією.

Даний інвестиційний проект передбачає здійснення діяльності у сфері видавництва та продажу ліцензійних комп’ютерних ігор(дисків) фірми «1C.UkrGameZone» для зацікавленого в цій сфері населення. Це повинно збільшити товарообіг і дати прибуток. Торгівля і видавництво комп’ютерними іграми буде здійснюватися в орендованому приміщенні власної новоствореної фірми «1C.UkrGameZone», яке є легкодоступне, адже знаходиться в центрі міста Львова. В майбутньому планується розширення самої фірми по видавництву комп’ютерних ігор, а також - створити мережу магазинів комп’ютерних ігор видавництва фірми «1C.UkrGameZone» по місті Львові, якщо прибуток на значний термін залишиться стабільним і власне бізнес не зазнає серйозної конкуренції з боку інших видавничих компаній.

Метою заняття підприємницькою діяльністю є укладання договорів з стабільною видавничою фірмою «1C» про дозвіл на видавництво ліцензійних компютерних ігор під їхнім керівництвом та наглядом власною фірми «1C.UkrGameZone», а також – власне видавництво і роздрібна торгівля українізованою продукцією для забезпечення потреб ринку та для отримання прибутку. При укладанні договорів, я нестиму відповідальність за кожен товар перед фірмою, оскільки буду співпрацювати з ними як з посередником. Основним напрямом підприємницької діяльності є укладення договорів з фірмою-посередником, а також, видавництво модифікованих(українізованих) ліцензійних дисків і їх продаж на тимчасовому місці оренди приміщення зацікавленій частині населення. Українізований тип товару дасть мені змогу впевнено конкурувати і ефективно впроваджувати свої ідеї.

Для досягнення мети вибираю стратегію контролювання витрат, яка ґрунтується на зменшенні витрат за рахунок організації продажів через інтернет-ресурс, а також збільшення клієнтської бази за рахунок українізації комп’ютерних ігор, що в певній мірі зацікавить всіх охочих.

  1. Аналіз ринку

За останні роки в ігровій індустрії спостерігається значний бум. З розвитком сучасних технологій – розвивається й ігровий світ. Як бачимо за всі ці роки (починаючи з першими винаходами комп’ютерів і аж до сьогодні) попит на комп’ютерні ігри ніколи не впаде, оскільки підростаюче покоління й подекуди навіть доросле – не в змозі відмовитися від так званої “віртуальної подорожі”. Хоч зараз в ХХІ столітті це вважається серйозною проблемою як і для здоров’я, так і для психіки, все ж ігрова індустрія зараз одна із найприбутковіших діяльностей серед всіх інших видів діяльності. Щодо України – то тут ця справа не так поширена як за кордоном. Відсутність спеціалістів, інвесторів не дасть змогу вийти Україні на рівень розширених сучасних технологій. Але з року в рік спостерігаємо значний розвиток в цій сфері і в нашій країні. Але яким би той розвиток не був, високим чи низьким, висувається на передній план інша проблема:реалізація неякісної продукції у вигляді так званих “піраток”. Це робить вбивчим засобом для розвитку легального бізнесу ігрової індустрії по всьому світі. Так чи інакше ситуацію змінити нереально, але є можливість зацікавити населення дещо іншим і цікавішим. Плануючи модифікувати комп’ютерні ігри з російських на українські версії, це збільшить попит і дасть змогу серйозно конкурувати з іншими видавництвами. На фоні цього цікаво простежити розвиток даного ринку.

Територіально мій бізнес буде організований в історичному центрі міста Львова за адресою: м. Львів, вул. Галицька, 12.

Провівши власний аналіз ринку збуту оригінальними(ліцензійними) копіями комп’ютерних ігор, на даній території було виявлено декілька потенційних конкурентів, які реалізовують товар в цих межах(див. Рис. 1). Одним із найбільших конкурентів серед даного виду діяльності, який був мною запропонований, вважається мережа магазинів «Меломан», оскільки вона реалізує не тільки продукцію, яка є аналогічна продукції запропонованого мною бізнесу, а саме – комп’ютерні ігри, але й збувають ліцензійні копії дисків із музикою та фільмами.

Рис. 1: Територіальне розташування пропонованого в проекті бізнесу(жовтий прямокутник) та основних конкурентів(синій).

Також, в межах міста Львова функціонують і інші видавничі фірми чи магазини збуту аналогічного товару, але зважаючи на їхню віддаленість та непопулярність(стереотипи видання) – вони не будуть конкурувати з моїм запропонованим бізнесом. І це ще не єдина причина таких міркувань.

Щодо фірми «Меломан», то зрештою спостерігатиметься незначна конкуренція, але в нашому випадку вона єдина на даній території. Певна річ – ми все ж таки бачитимемо конкуренцію з її боку, але ця конкуренція буде дуже мізерною. Цей факт виходить з двох причин:

по-перше – фірма «1С» вже представила себе на міжнародному ринку(як в Росії, так і в Україні) і довела свою першість з поміж інших розвинутих видавничих фірм;

по-друге – конкуренція з боку інших аналогічних видавничих фірм різко знизиться, оскільки запропонований мною бізнес буде реалізовуватись на основі виключно українізованої продукції, якої в місті Львові(і по всій території України) майже немає чи спостерігається її повна відсутність. Це не дасть змогу сильно конкурувати іншим видавничим фірмам(в тому числі і фірмі «Меломан») з нашою фірмою, оскільки товар українського видання буде в значно більшому попиті, на відміну від іноземної продукції.