Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дідула О. Ар-309 підприємництво.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
730.62 Кб
Скачать
  1. Маркетинговий план. Стратегія маркетингу

Продаж ігровими дисками буде здійснюватися за роздрібними цінами, аналогічними, як і в конкурента. Це можна пояснити тим, що відбуватиметься мінімізація витрат через роботу інтернет-ресурсу, а також часткове одноосібне ведення бізнесу. Також таку стратегію ведення бізнесу можна пояснити ще тим фактом, що продукція, яка буде реалізовуватися в ході розвитку запропонованого бізнесу, буде мати переваги не тільки в використанні оригінальних ліцензій, взятих за основу для виготовлення продукції, але й буде українізованою, на яку в населення збільшиться інтерес, а за ним – і попит. Прогнозований обсяг продажу можна змінити залежно від тієї мети, яку буду спостерігати на ринку. Оригінальні ліцензійні диски, які буду використовувати за основу у власній продукції запропонованого мною бізнесом, за договором буду брати у посередника, сплативши певний аванс. Надалі планується їх брати у того ж самого посередника, але вже після виходу на ігровому ринку певної кількості новинок і за умови, що запропонований мною бізнес буде давати змогу вчасно реалізовувати продукцію і отримувати беззбитковий прибуток. Я власноруч буду проводити опитування серед зацікавленої частини населення в цьому виді діяльності для задоволення їхніх потреб і отримання прибутку. Незважаючи на конкуренцію, яка в помірній кількості для мене все ж таки існує, переваги мого бізнесу заключаються у використанні українізованої продукції, якої на ринку України практично немає. Це і є головним визначальним чинники у моїй справі, що дає мені гарантії на отримання прибутку і задоволення потреб споживача. Клієнтів буду привертати за допомогою використання реклами.

Використання інтернет-ресурсу для розвитку моєї справи є доволі доцільним явищем, оскільки він служить для мого бізнесу рекламою, так і засобом для швидкого придбання товару(оскільки кількість товару є обмежена, а зацікавлених в товарі доволі таки багато). Це вочевидь збільшить швидку реалізацію продукції, що допоможе розвинути систему переваг саме запропонованого мною бізнесу. Щодо залучення великої клієнтської бази, то питання здавалося б вирішене, але враховуючи те, що даний інтернет-ресурс буде «нерозкручений» або ще не зовсім сформований , планується проінформувати зацікавлених клієнтів про власну діяльність за допомогою реклами(стандартної). Також, планується укласти договір з фірмою «1С» про те, щоб від їхньої сторони клієнти також мали б змогу отримати інформацію про власний запропонований бізнес(про фірму).

Провівши власне дослідження маркетингу можу зробити висновок, що запропонавиний мною бізнес матиме в подальшому попит і зацікавленість клієнтів до продукції. Оскільки даний вид підприємницької діяльності зараз є не у великому попиті серед клієнтів і зацікавлених осіб(наявність «піратської» продукції в інтернеті та її ціна на тіньовому ринку), для себе можу сказати, що запропонований мною вид діяльності таки буде в попиті й приноситиме прибуток, адже власна ідея модифікації продукції з русифікованої в українізовану принесе перш за все інтерес з боку зацікавлених осіб, що є головним чинником у розвитку будь-якого виду підприємницької діяльності.