Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дідула О. Ар-309 підприємництво.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
730.62 Кб
Скачать

Кошторисна вартість та календарний план інвестиційного проекту (грн.)

Найменування витрат

Сума витрат

Період здійснення

Витрати на придбання обладнання, усього, в т.ч.:

7300

1 кв. 2012 р.

  • Меблі

2300

1 кв. 2012 р.

  • Комп’ютерна техніка

5000

1 кв. 2012 р.

Витрати передінвестиційного періоду(740+20*6)

860

4 кв. 2011 р.

Укладення договорів щодо оренди приміщення

8100

1 кв. 2012 р.

Інвестиції в оборотний капітал

5312

1 кв. 2012 р.

Рекламні заходи

3000

1 кв. 2012 р.

Договірний аванс за ліцензію і підоснову продукції фірмі-посереднику(фірма «1С»)

6500

4 кв. 2011 р.

Всього

31072

При плануванні власної підприємницької діяльності варто визначити товар (серед інших), який високо користується інтересом, має великий попит і ціну, яка б задовольняла як покупця, так і підприємця. Для визначення товару, який користується досить значним попитом, я буду уважно вивчати кон’юнктуру ринку, робитиму власні опитування на рахунок найпопулярніших видів(груп) запропонованого мною товару, який користується попитом на даний термін, та брати до уваги обсяги попиту і пропозиції.

Для визначення оптимального рівня цін я буду зважати на закон попиту та пропозиції, а також – на їх еластичність. Щодо ціни на товар, моєю головною стратегією в ході реалізації власного проекту буде стабілізований рівень над цінами, аналогічний, як і в конкурентів, оскільки перевагою мого бізнесу над іншими аналогічними видами діяльності буде якраз той аспект, що товар, яким я буду керуватися в ході реалізації власного бізнесу, буде українізованим. Для забезпечення отримання прибутку в подальшому розвитку власного бізнесу планується збільшити лише обсяг товару для збуту, але це відбуватиметься при тій умові, що запропонований мною бізнес буде успішний і приноситиме значний прибуток без зміни рівня ціни на даний товар. Також планується при вдалому розвитку власної справи розширити асортимент даної продукції, оскільки з року в рік її стає більше і даний товар з кожним новим днем стає все більш розвинутим, цікавішим і оригінальним в першу чергу для самого ж клієнта, який спостерігає за новинками ігрової індустрії. Даний товар зберігатиметься частково в складському(підсобному) приміщенні, але основна його частина буде розміщена на полицях орендованого мною приміщення.

Щодо внутрішньої структури мого запропонованого бізнесу, то тут вона буде в цілому спрощеною. На період започаткування власного бізнесу я змушений буду залучити одну людину до роботи на фірмі для власне видання і копіювання продукції. Так як я буду виконувати функції керівника проекту і заодно для зменшення витрат – буду власне продавцем, на певний термін не змінюватиму внутрішню структуру бізнесу, аби переконатися в ефективності розвитку даної справи. В подальшому планується залучити ще декількох спеціалістів для збільшення видавництва ігрових дисків та їх кількісного зростання (шляхом копіювання). Також на деякий термін планується залучити до власної справи декотрих членів сім’ї(на громадських засадах), які допомагатимуть мені на ранньому етапі розвитку запропонованого мною бізнесу.