Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
12.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
276.99 Кб
Скачать

Тема 4.6. Слабоалкогольні напої.

Пиво. Загальна характеристика. Основні напрямки формування асортименту і підвищення якості пива. Класифікація. Асортимент. Оцінка якості. Дефекти пива, причини їх виникнення і шляхи запобігання. Умови і терміни зберігання пива. Зміни якості пива під час товаропросування. Порівняльна характеристика пива вітчизняного і закордонного виробництва. Медові напої. Загальна характеристика. Чинники, що впливають на якість. Асортимент. Вимоги до якості. Умови і терміни зберігання.

Тема 4.7. Алкогольні напої.

Загальна характеристика. Основні напрямки формування асортименту. Класифікація алкогольних напоїв. Спирт. Сировина, способи одержання, відмінні особливості. Використання. Товарні сорти. Горілка. Загальна характеристика. Чинники, що впливають на якість. Асортимент. Лікеро-горілчані вироби. Загальна характеристика. Чинники, що впливають на якість. Класифікація. Асортимент. Оцінка якості. Балова оцінка. Дефекти, причини їх утворення і шляхи запобігання. Умови і терміни зберігання. Виноградні вина. Загальна характеристика Основні напрямки формування асортименту. Чинники, що впливають на якість. Класифікація. Асортимент. Процеси, що відбуваються при утворенні, формуванні, дозріванні, старінні та відмиранні вин. Плодово-ягідні вина. Сировина і особливості технології виготовлення. Класифікація Асортимент. Оцінка якості. Хвороби, вади і недоліки вин. Коньяки. Загальна характеристика. Чинники, що впливають на якість. Класифікація та асортимент. Оцінка якості вин і коньяків. Система балової оцінки. Хвороби, вади і недоліки вин та коньяків. Умови і терміни зберігання. Порівняльна характеристика алкогольних напоїв вітчизняного і закордонного виробництва.

Тема 4.8. Тютюнові вироби.

Загальна характеристика. Виробництво. Класифікація. Асортимент. Оцінка якості. Транспортування і зберігання тютюнових виробів. Умови і терміни зберігання. Дефекти, причини їх утворення. Порівняльна характеристика тютюнових виробів вітчизняного і закордонного виробництва.

Тема 4.9. Жувальні гумки.

Загальна характеристика. Особливості виробництва. Асортимент. Оцінка якості. Умови і терміни зберігання. Дефекти, причини їх утворення.

Розділ 5 харчові жири. Рослинні олії

Тема 5.1. Харчові жири. Рослинні олії.

Класифікація та хімічний склад харчових жирів. Класифікація олій. Сировина для вилучення олій. Технологія вилучення олій. Способи очистки олій та їх вплив на харчову цінність олій. Формування асортименту олій. Показники якості і дефекти олій. Процеси, що відбуваються в оліях під час зберігання. Пакування і зберігання олій.

Список рекомендованої лутератури

  1. Коробкина З.В. Безалкогольные напитки: Учеб.пособие,- К.: Киев торг. экон. ин-т, 1991.

  2. Коробкина З.В. Вкусовые товары. - М.: Экономика,

  3. Коробкина З.В. Прогрессивные методы хранения плодов и овощей. - К.- Урожай, 1989,

  4. Ловачев Л.Н. Волков М.А., Церевитинов О.Б. Снижение потерь продовольственных товаров при хранении. - М.: Экономика, 1981.

  5. Методические рекомендации по изучению органолептической оценки качества продовольственных товаров растительного происхождения / Сост. Л.С. Кириченко и др. - К.: Киев торг. экон. ин-т, 1992.

  6. Методичні вказівки щодо вивчення дефектів продовольчих товарів рослинного походження. / Укл. Н.С.Селухіна та ін. - К.: КТЕІ, 1994.

  7. Николаева М.А. Товароведение плодов и овощей, - М.: Экономика 1983.

  8. Похлебкин В.В Чай, его типы, свойства, употребление. З-е изд. -М.: Лег. и пищ. пром-сть, 1981.

  9. Сирохман И.В. и др. Ассортимент кондитерских изделий: Справочник. -К.: Техника, 1991.

  10. Сирохман И.В. Кондитерские изделия из нетрадиционного сырья. - К.: Техника, 1997.

  11. Справочник по приемке, хранению и реализации продовольственных товаров растительного происхождения / Л.Н. Ворошило и др. - К.: Техника, 1991.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]