Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
12.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
276.99 Кб
Скачать

Тема 3. Організація роздрібного продажу товарів та обслуговування покупців.

Завдання торгівлі щодо поліпшення торговельного обслуговування в сучасних умовах. Культура торгівлі та її складові компоненти. Шляхи підвищення культури торгівлі. Продаж товарів, його економіко-правовий зміст. Підготовка товарів до продажу, її місце і значення в організації торгово-технологічного процесу. Форми роздрібного продажу товарів, їх стан і розвиток в Україні. Самообслуговування - ведуча форма продажу товарів, основні вимоги до організації процесу продажу товарів у магазинах самообслуговування. Інші форми продажу товарів у магазинах, їх характеристика. Позамагазинні форми роздрібного продажу товарів. Послуги, що надаються покупцям, їх класифікація і розвиток у ринкових умовах. Порядок здійснення торговельної діяльності та правила торговельного обслуговування покупців. Показники рівня культури обслуговування покупців, методика визначення їх рівня.

Тема 4. Торговельно-технологічні процеси у магазинах.

Основні напрями науково-технічного прогресу в торгівлі. Поняття торговельно-технологічних процесів у магазинах, проблеми їх поліпшення. Технологія приймання та зберігання товарів. Технологічні операції при підготовці товарів до продажу. Технологічні елементи процесу продажу, розрахункові операції та відпуск товарів покупцям. Схеми технологічного процесу, їх переваги та перспективи застосування. Методи визначення раціональних варіантів ТТП. Технологічні картосхеми, їх розробка.

Тема 5. Складське господарство в торгівлі, технологічні процеси на товарних складах.

Роль та функції оптової торгівлі в умовах переходу до ринкової економіки. Фактори, що обумовлюють наявність та розвиток оптових посередників. Роль складів у процесі товароруху, їх функції. Класифікація та характеристика видів складів. Стан і розвиток складського господарства торгівлі в Україні. Організація технологічних процесів на товарних складах. Розробка схем руху вантажопотоків на товарних складах. Основні напрями підвищення ефективності технологічних процесів на складах.

Тема 6. Основи будівельної справи та проектування магазинів і складів.

Загальні відомості про будівлі та споруди, їх конструктивні елементи. Вимоги до будівель, їх класифікація. Будівельні роботи, їх види та характеристика. Нормативні документи, що регламентують розташування та проектування магазинів і складів та їх приміщень. Приміщення магазинів, їх склад, взаємозв'язок і розміщення. Фактори, що впливають на склад і розміри площі приміщень магазинів. Види планування торговельної зали магазинів. Складські приміщення, їх види, характеристика та взаємозв 'язок у загальному плані складу. Поняття про проектування. Зміст завдання на проектування. Проектна документація, її зміст, порядок затвердження. Реконструкція та технічне переоснащення підприємств торгівлі. Капітальні вкладення у будівництво, реконструкцію та переоснащення підприємств торгівлі, джерела їх формування в умовах ринкової економіки.

Тема 7. Реклама у торгівлі.

Правове регулювання рекламної діяльності в Україні. Міжнародний кодекс рекламної практики, його значення для розвитку рекламної діяльності України. Закон України "Про рекламу". Основні принципи рекламної діяльності. Роль реклами та інформації у розвитку бізнесу. Види інформаційно-рекламних засобів, що застосовуються у торгівлі України та країн з розвиненою ринковою економікою. Особливості рекламування деяких видів продукції. Організація рекламної роботи у роздрібних та оптових підприємствах торгівлі. Планування рекламної роботи у підприємствах торгівлі. Інтер'єр і рекламно-інформаційне оформлення підприємств торгівлі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]