Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контроль і ревізія.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
175.76 Кб
Скачать

Тема 6. Економічний контроль праці та її оплати

Завдання, джерела та послідовність проведення перевірки праці та її оплати. Організація внутрішньогосподарського контролю виконання робіт і оплати праці.

Контроль організації праці, нормування, тарифікації, оплати праці. Перевірка правильності ведення табельного обліку, використання норм і розцінок, оформлення

первинної документації. Контроль за обгрунтованістю нарахування оплати праці, виявлення випадків і причин переплати заробітку, приписок робіт, незаконних виплат заробітної плати.

Перевірка законності нарахування додаткової оплати праці та премій, розподілу госпрозрахункового, валового доходу, виплат за трудовими угодами, відпускних та інших

гарантійних виплат.

Контроль повноти і законності проведення утримань із оплати праці, розрахунків із

депонентами, стану бухгалтерського обліку розрахунків та звітності щодо оплати праці.

Особливості контролю розрахунків з оплати праці при внутрішньогосподарській

оренді та в умовах організації інших форм внутрішньогосподарського розрахунку.

Тема 7. Економічний контроль за збереженням і використанням матеріальних ресурсів

Завдання, джерела та послідовність перевірки матеріальних ресурсів. Перевірка стану зберігання матеріальних ресурсів, складського господарства, дотримання правил зберігання техніки та Інших основних засобів. Закріплення основних засобів за внутрішньогосподарськими підрозділами і матеріально відповідальними особами.

Контроль повноти, своєчасності і правильності оприбуткування основних засобів,

ефективності використання, дотримання установленого порядку списання основних засобів з балансу, нарахування амортизації І зносу, витрат на ремонти основних засобів, перевірка орендних операцій.

Перевірка повноти, своєчасності оприбуткування продукції власного виробництва і

куплених товарно-матеріальних цінностей з урахуванням їх якості, правильності витрачання і використання виробничих запасів, готової продукції, дотримання норм витрат і режиму економії матеріальних ресурсів.

Інвентаризація матеріальних ресурсів. Правильність застосування норм природних

витрат, виявлення неліквідів, невикористовуваних товарно-матеріальних цінностей та основних засобів. Перевірка правильності проведення інвентаризації та обліку її результатів. Контроль за станом обліку матеріальних ресурсів.

Особливості контролю приватизації майна: інвентаризація майна, що підлягає приватизації, оцінка майна, визначення об'єктів приватизації згідно з законодавством, формою приватизації, станом розрахунків з акціонерами, розробкою статутних документів, визначенням майнового паю та ін.

Тема 8. Економічний контроль за наявністю та рухом тварин

Завдання, джерела та послідовність перевірки тварин. Контроль за умовами утримання тварин, закріплення їх за матеріально відповідальними особами.

Контроль за рухом тварин: повнота і своєчасність оприбуткування приплоду,

доцільність і правильність оприбуткування тварин, куплених у підприємств і населення, внутрішньогосподарське переміщення і вибуття. Перевірка правильності і своєчасності оформлення актів на падіж і загибель тварин, дотримання установленого порядку стягнення з винних осіб нанесеного збитку внаслідок падежу, загибелі, крадіжок і нестач тварин. Контроль стану зооветеринарного, бухгалтерського та статистичного обліку і звітності про наявність і рух тварин.