Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контроль і ревізія.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
175.76 Кб
Скачать

Тема 9. Економічний контроль за виробничою і соціальною діяльністю

Завдання, джерела та послідовність контролю. Внутрішньогосподарський контроль організації і технології виробництва продукції, робіт та послуг, упровадження науково- технічного процесу. Контроль обгрунтованості складання бізнес-планів та їх виконання, дотримання договірних зобов'язань між виробничими підрозділами і підприємством. Контроль за формуванням і обчисленням собівартості продукц ії, робіт та послуг. Виявлення невикористаних резервів.

Контроль за володінням і використанням природних ресурсів, здійсненням

природоохоронних заходів, правильністю визначення плати за землю, відшкодуванням збитку, вчиненого землекористувачами. Контроль за правильністю визначення земельних паїв.

Контроль соціальної діяльності: соціального розвитку колективів, перевірка житлово-комунального господарства, громадського харчування, побутового

обслуговування.

Перевірка стану та достовірності звітності щодо виробничої і соціальної діяльності.

Тема 10. Економічний контроль за реалізацією продукції, фондами, резервами і фінансовими результатами

Завдання, джерела та послідовність перевірки фінансових операцій. Контроль за відповідністю кількості та якості відвантаженої продукції записам у супровідних документах підприємства та в приймальних квитанціях (зустрічних ТТН) покупців, а також виконанням державних замовлень, договірними, роздрібними цінами. Визначення втрат від реалізації продукції низької якості та обрахунків з боку покупців. Внутрішньогосподарський, маркетинговий контроль виконання річних планів реалізації, можливості збільшення збуту продукції, долі і розміру ринку, клієнтури; оцінка реклами та витрат на неї, стимулювання реалізації продукції, асортименту та якості продукції та ін.

Контроль правильності створення та використання фондів, цільового фінансування,

цільових надходжень і резервів наступних платежів.

Контроль фінансових результатів. Перевірка достовірності бухгалтерської

звітності про фінансові результати та їх використання. Перевірка фінансового стану підприємства.

Тема 11. Економічний контроль капітальних вкладень

Завдання, джерела та порядок контролю капітальних вкладень. Обгрунтованість планів, кошторисів, структури і обсягів капітальних вкладень. Наявність та якість

проектно-кошторисної документації та договорів з підрядчиками, забезпеченість джерелами фінансування. Контроль виконання планів капіталовкладень та введення в експлуатацію закінчених об'єктів. Контроль незавершеного будівництва та витрат на зупиненому будівництві. Виявлення приписок на будівництві, винуватців та розміру нанесеного збитку. Перевірка правильності списання будівельних матеріалів, обладнання до установлення та інших витрат на об'єкти будівництва.

Контроль розрахунків з підрядчиками і постачальниками за виконані роботи та постачання техніки, обладнання тощо.

Перевірка стану обліку і достовірності звітності щодо капітальних вкладень.