Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zalik_z_prava_2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
144.38 Кб
Скачать

39. Допомога по безробіттю та умови її призначення

Допомога по безробіттю застрахованим особам визначається у % до їх середньої заробітної плати залежно від страхового стажу:

2 -6 років = 55 %

6 – 10 років = 60 %

Понад 10 років = 70 %

Крім того допомога виплачується залежно від тривалості безробіття. Перші 90 днів – 100%, наступні 90 днів – 80%, в подальшому – 70%

Максимум: допомога не може бути вищою за середню заробітну плату, що склалася в галузях національної економіки, відповідної області за минулий місяць ( 2150 грн)

Мінімум: не може бути нижчим за прожитковий мінімум. Одноразова виплата для організації підприємницької діяльності в розмірі допомоги розрахунку на рік.

40. Умови надання допомоги по частковому безробіттю.

Допомога по ньому надається у разі втрати ним частини заробітної плати внаслідок вимушеного простою в розрахунку 2\3 тарифної ставки за кожну годину простою. Розмір не може перевищувати прожитковий мінімум. Допомога на поховання не може бути меншою за прожитковий мінімум.

41. Припинення, відкладення, скорочення тривалості виплат при страхуванні від безробіття

У трудовій книжці безробітного працівники державної служби зайнятості роблять записи про час початку, припинення, відкладення та закінчення виплати допомоги по безробіттю та матеріальної допомоги по безробіттю відповідно до пп. "е" п. 2.18 Інструкції про порядок ведення трудових книжок на підприємствах, в установах і організаціях, затвердженої Міністерством праці, Міністерством юстиції, Міністерством соціального захисту від 29 липня 1993 р. № 68 і зареєстрованої в Міністерстві юстиції 17 серпня 1993 р. № ПО.

42. Поняття та суб’єкти загальнообов’язкового державного соц. Страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням

Це – самостійний вид страхування, що передбачає матеріальне забезпечення громадян у зв’язку втрати заробітної плати внаслідок тимчасової втрати працездатності, вагітності та пологів, частину компенсації витрат пов’язані зі смертю застрахованої особи або членів її сімї, а також надання соц. послуг за рахунок бюджету фонду.

Суб’єктами є:

Застраховані особи ( добровільно та обов’язково ); страховик ( фонд соц. страхування); страхувальник ( роботодавець та самі застраховані особи)

43. Види матеріального забезпечення та соц. Послуг у загальнообов’язковому держаному соц. Страхуванні у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням

Види матеріального забезпечення:

  1. допомога по тимчасовій втраті працездатності ( у разі її настання період перебування у щорічній основній чи додатковій відпустці допомога надається на загальних підставах)

  2. Допомога при вагітності і пологах ( сплачуються за весь період перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю і пологами тривалістю до пологів – 70 днів і після пологів – 56 днів. Якщо народжується 2 дитини або є ускладнення то 70-70. розмір допомоги – 100% середньої заробітної плати незалежно від страхового стажу, постраждалим на ЧАЕС 90-90

  3. Допомога на поховання ( надається в разі смерті застрахованої особи або членів її сімей, які перебувають на утриманні:

  • Дружина або чоловік

  • Діти, брати, сестри чи онуки які не досягли 18 років і якщо вони не мають працездатних батьків; студенти та учні ВУЗів з денною формою навчання до 23 років.

  • Дід та баба за прямою лінією спорідненості. Розмір не менше прожиткового мінімуму.

  1. Санаторно – курортне лікування. ( Потрібна медична довідка ). Надаються путівки з різними % оплати ( 10, 20, 30, 50)

Соц послуги:    - допомога у разі тимчасової непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною);    - допомога у зв’язку з вагітністю та пологами;    - допомога у разі народження дитини та в зв’язку з доглядом за нею;    - допомога на поховання (крім поховання пенсіонерів, безробітних та осіб, які померли від нещасного випадку на виробництві)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]