Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zalik_z_prava_2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
144.38 Кб
Скачать

44. Допомога по тимчасовій непрацездатності. Порядок засвідчення тимчасової

непрацездатності.

  1. Допомога працівнику. Визначаються у % до середньої заробітної плати залежно від страхового стажу.

До 5 р. – 60%

5 -8р. – 80%

Понад 8 – 100%

Якщо особа працює на тимчасових роботах, допомога надається не більше як за 75 календарних днів протягом року. ( у разі її настання період перебування у щорічній основній чи додатковій відпустці допомога надається на загальних підставах).

  1. Допомога по догляду за хворою дитиною до 14 років (надається не більш ніж на 14 днів, якщо дитина перебуваю на стаціонарі то на весь строк перебування її там

  2. допомога у разі хвороби матері яка здійснює догляд за дитиною до 3 років. За дитиною – інвалідом до 18 років надається застрахованій особі на весь період захворювання.

  3. допомога по догляду за хворим членом сімї не більше ніж на 3 дні, в окремих випадках на 7.

  4. допомога в період карантину.

  5. Допомога при переведенні відповідно до медичного висновку на легшу нижче оплачувану роботу ( не більше ніж за місяці)

  6. допомога у рвзі здійснення протезування за медичними показаннями в стаціонарі протезно ортопедичного підприємства. За весь час перебування у стаціонарі.

  7. допомога у разі санаторно – курортного лікування, якщо тривалості відпустки недостатньо для лікування та проїзду.

45. Допомога при вагітності і пологах у ….

( сплачуються за весь період перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю і пологами тривалістю до пологів – 70 днів і після пологів – 56 днів. Якщо народжується 2 дитини або є ускладнення то 70-70. розмір допомоги – 100% середньої заробітної плати незалежно від страхового стажу. Постраждалим на ЧАЕС 90-90 . розмір допомоги обчислюється сумарно і надається в повному обсязі незалежно від кількості днів відпустки фактично використовуваних до пологів. Розмір допомоги – 100% середньої заробітної плати незалежно від страхового стажу.

46.Поняття та суб’єкти здсс від нещасних випадків на виробництві та проф. Захват.

страх. від нещасного випадку є самостійним видом здсс за допомогою, якого здійснюється соц. захист, охорона життя та здоров’я громадян у процесі їх трудової діяльності. ЗУ «про охорону праці», ЗУ «про здсс від нещасного випадку нещасного випадку на виробництві та проф. захворювання, які спричинила втрату працездатності» від 23 вересня 1999р.

застраховані: обов’язково; добровільно

страхувальники: роботодавець, особі які страхуються добровільно, страховий фонд.

47. Поняття нещасного випадку та професійного захворювання

Нещасний випадок – обмежена в часі подія або раптовий вплив на працівників небезпечного шкідливого виробничого фактору, що сталося в процесі виконання ним трудових обов’язків внаслідок чого настала шкода здоровю або смерть.

Професійне захворювання – захворювання яке виникло внаслідок професійної діяльності застрахованого та зумовлені виключно або переважно впливом шкідливих речовин і певних видів робіт та інших факторів пов’язаних з роботою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]