Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика виробнича бакалавр.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
169.47 Кб
Скачать

УКООПСПІЛКА

Львівська комерційна академія

Програма виробничої практики

для студентів 4-го курсу напрямку підготовки «Право»,

спеціальності 6.060.101 «Правознавство»

денної та заочної форм навчання

Освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр»

Львів – 2010

Рекомендовано до друку кафедрою цивільного права та процесу (Протокол № 5 від “27” листопада 2009 р.)

Уклали: ст. викл. Гентош Р.Є., ст. викл. Котуха О.С.

Відповідальний за випуск:

канд. юрид. наук, доцент Федик Є.І.

Виробнича практика є невід'ємною складовою частиною процесу підготовки студентів спеціальності “Правознавство” на юридичному факультеті Львівської комерційної академії і проводиться на оснащених відповідним чином базах. Проходження практики та виконання її програми є обов’язковим для студентів вказаної спеціальності.

Програма практики визначає засади та порядок її організації та проведення, оволодіння студентами теоретичними положеннями та набуття практичних навичок для нормотворчої й правозастосовчої діяльності.

Виробнича практика передбачає можливість готувати студентів для майбутньої роботи у органах правосуддя та інших органах державної влади та місцевого самоврядування, надавати правову допомогу суб’єктам господарської діяльності, дає можливість набувати та вдосконалювати навики практичної роботи студентів.

Тривалість практики визначається відповідно до навчального плану.

Терміни проведення практики визначаються керівництвом академії та заздалегідь доводяться до відома викладачів та студентів.

Ця програма складена відповідно до Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів (затв. Наказом Міністерства освіти України № 93 від 08.04.93 р., зареєстр. в Міністерстві юстиції України 30.04.93 за № 35, із змінами та доповненнями).

І. Загальні положення

1.1. Виробнича практика сприяє закріпленню теоретичних знань студентів і разом з тим дає їм можливість вивчити й проаналізувати практику застосування правових норм органами держави та місцевого самоврядування, суду й прокуратури, суб’єктами господарської діяльності.

1.2. Метою практики є:

  • формування фахівця, який повинен мати належну теоретичну та практичну підготовку, бути кваліфікованим правознавцем, компетентним працівником;

  • закріплення та поглиблення теоретичних знань, розвиток навичок самостійного вирішення конкретних життєвих ситуацій в управлінській та господарській діяльності;

  • формування потреби та здатності поповнювати знання, творчо мислити, правильно тлумачити і застосовувати правові норми, грамотно обґрунтовувати та відстоювати власну позицію, давати правильну правову і моральну оцінку шкідливим та суспільно-небезпечним діянням, захищати права, свободи і законні інтереси громадян, інтереси суспільства і держави;

  • аналіз та узагальнення практики застосування матеріальних та процесуальних норм;

  • оволодіння сучасними методами та формами практичної діяльності юриста.

1.3. Практика проводиться на базі господарських судів та суб’єктів господарської діяльності, інших установ у структурі яких діють юридичні служби.

1.4. Скерування на практику студентів, підготовка яких здійснюється на основі договорів з фізичними та юридичними особами, проводиться у відповідному органі (відповідній організації) при наявності письмового підтвердження з місця практики про реальну можливість виконати програму, яке повинно бути надіслано в академію не пізніше одного місяця до початку практики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]