Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика виробнича бакалавр.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
169.47 Кб
Скачать

Vііi. Оформлення результатів виробничої практики

8.1.Під час практики студент веде щоденник, в якому кожного дня робить записи про виконану роботу.

Керівник практики за місцем її проходження студентом щоденно в кінці робочого дня перевіряє записи студента в щоденнику та засвідчує їх своїм підписом.

8.2. Після закінчення практики студент (-ка) повинен подати на кафедру:

  • належним чином оформлений щоденник з обов’язковим засвідченням записів у ньому підписом керівника з місця практики, відмітками про прибуття та відбуття студента з місця практики і завіреними підписом керівника та скріпленими печаткою суду й органом прокуратури;

  • характеристику про роботу й поведінку студента під час практики;

  • звіт про практику, завірений керівником від бази практики.

8.3. Звіт складається з двох частин: основної частини та додатків.

В основній частині повинні міститися дані:

  • про тривалість практики та послідовність її проходження на кожному робочому місці;

  • характеристика структури органів, в яких студент проходить практику, форми та методи діяльності кожного його відділу;

  • детальний опис виконання програми практики та індивідуального завдання;

  • викладення спірних питань, що виникли в процесі проходження практики з пропозиціями щодо їх вирішення;

  • особисті зауваження практиканта про діяльність правоохоронних органів і конкретні пропозиції стосовно покращення їх роботи;

  • труднощі, які зустрічалися під час проходження практики;

  • список нормативно-правових актів та літератури, використаних під час практики.

Основна частина повинна містити посилання на додатки.

У кінці основної частини студент ставить дату завершення написання звіту й особистий підпис.

Додатками є зразки (проекти) документів, особисто складених студентом під час проходження практики.

8.4. Всі перелічені в Програмі матеріали звітності повинні бути вміщені в окрему папку, на титульній сторінці якої необхідно вказати прізвище, ім’я та по батькові студента, академічну групу, а також термін та місце проходження практики.

8.5. Терміни подання на кафедру звітів, матеріалів практики, захисту практики визначає академія.

Студент зобов’язаний подати матеріали звітності на кафедру необхідно не пізніше, як за десять днів до захисту практики.

Терміни подання матеріалів звітності визначаються кафедрою, відповідальною за проведення практики.

8.6. Після реєстрації звіт передається для рецензування керівнику практики студента від кафедри.

8.7. Звіт, який не відповідає Програмі практики, до захисту не допускається.

IX. Підбиття підсумків практики, критерії оцінки результатів практики

Контролювання практики студентів сприяє вирішенню комплексу завдань від навчальних до контролюючих і забезпечує повноту, своєчасність та якість виконання програм практики. Контроль за проходженням практики з боку вищого навчального закладу здійснюється керівником практики; завідувачем відповідної кафедри; представником ректорату, дирекції Інституту економіки та фінансів та навчального відділу Львівської комерційної академії.

Метою контролю є виявлення та усунення недоліків та надання допомоги студентам у виконанні програми практики. На кожному етапі контролювання застосовуються специфічні методи.

Попереднє контролювання здійснюється під час підготовки студентів до проходження практики (на зборах-інструктажі). При цьому пояснюються цілі практики, порядок її проходження, форма звітування, а також студентам передаються скерування на базу практики, щоденники та програми практики.

Поточне контролювання з боку керівника практики від вищого навчального закладу, завідувача кафедри здійснюється під час відвідування баз практики, а також під час бесід зі студентами у дні, встановлені кафедрою для консультування студентів.

Підсумкове контролювання відбувається під час оцінювання та захисту звітів з практики.

До захисту допускаються студенти, які повністю виконали програму практики, представили звіт згідно з встановленою формою та одержали позитивний відгук керівника від підприємства-бази практики.

Підсумки результатів практики студента визначаються за допомогою системи оцінювання, що використовується у Львівській комерційній академії з обов‘язковим переведенням оцінок до національної шкали та шкали ЕСТ S у такому порядку:

Оцінка за

шкалою ECTS

Оцінка за Переведення даних 100- бальної шкали оцінювання в 4-х бальну та шкалу за системою ECTS здійснюється в такому порядку:

бальною шкалою, що використовується в ЛКА

Оцінка за національною шкалою

А

91-100

5 (відмінно)

B

(дуже добре)

81-90

4 (дуже добре)

C

(добре)

71-80

4 (добре)

D

(задовільно)

61-70

3 (задовільно)

E

(посередньо)

51-60

3 (посередньо)

FX

21-50

2 (незадовільно) з повторним складанням іспиту

F

0-20

2 (незадовільно) з

обов'язковим повторним

проходженням практики

«Відмінно» (А) - зміст та оформлення звіту й щоденника відповідають стандартам. Студент опрацював всі розділи програми практики, виконав індивідуальні завдання науково-дослідного характеру, навів у звіті власні розрахунки, графічну інтерпретацію отриманих результатів, використав комп‘ютерну техніку та програмне забезпечення для обробки, аналізу та планування показників, розробив заходи щодо покращення діяльності підприємства. Відгук керівника від підприємства-бази практики про результати проходження практики студентом позитивний. Повні та точні відповіді на всі питання членів комісії щодо про­грами практики і виконаної індивідуальної роботи.

«Добре» (В,С) - несуттєві зауваження щодо змісту та оформ­лення звіту й щоденника. Студент опрацював всі розділи програми практики, виконав індивідуальні завдання науково-дослідного характеру, навів у звіті власні розрахунки, використав комп‘ютерну техніку та програмне забезпечення для обробки, аналізу та планування показників, розробив заходи щодо покращення діяльності підприємства. У звіті з практики відмічені окремі розрахункові й логічні поми­лки. Відгук керівника від підприємства-бази практики про результати проходження практики студентом позитивний. У відповідях на запитання членів комісії з виконання програми практики сту­дент припускається окремих неточностей, хоча загалом має потрібні знання.

«Задовільно» (D,Е) - недбале оформлення роботи і щоден­ника. Переважна більшість питань програми практики у звіті ви­світлена, однак мають місце окремі розрахункові й логічні поми­лки. Відгук керівника від підприємства-бази практики про результати проходження практики студентом в цілому позитивний. При від­повідях на запитання членів комісії щодо опанування програми практики студент почува­ється невпевнено, збивається, припускається помилок, не має потрібних знань.

«Незадовільно» (FХ або F) - таку оцінку виставляють сту­дентові, якщо у звіті висвітлені не всі питання або робота запо­зичена чи підготовлена не самостійно. Відгук керівника від підприємства-бази практики стосовно ставлення до практики і трудової дисципліни студента негативний. На запитання членів комісії студент не може дати задовільних відповідей.

Результати захисту звітів заносяться до відомості обліку успішності. При визначенні рівня академічної успішності при отриманні диплому разом з іншими оцінками студента враховуються оцінки за практику.

Студенти, які своєчасно не подали та не захистили звіт з практики, не допускаються до підсумкової державної атестації. Студент, що не виконав програму практики без поважних причин, відраховується з академії. В окремому випадку йому може бути надано право проходження практики повторно під час канікул. Терміни та умови повторного проходження практики встановлюються в кожному окремому випадку ректором академії. Студент, який повторно отримав в комісії негативну оцінку з практики, відраховується з вищого навчального закладу.

Інформація про хід практики та її підсумки обговорюються на засіданнях кафедри, а її загальні підсумки підбиваються на Вченій Раді Інституту економіки та фінансів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]