Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
inform.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.04.2019
Размер:
408.06 Кб
Скачать

24.Характеристика програми Microsoft Word. Склад та призначення елементів вікна.Огляд меню.

Microsoft Word (часто - MS Word, WinWord або просто Word) - текстовийпроцесор, призначений для створення, перегляду і редагування текстовихдокументів, з локальним застосуванням найпростіших форм таблично-матричнихалгоритмів. Випускається корпорацією Microsoft у складі пакета Microsoft Office.Перша версія була написана Ричардом Броди (Richard Brodie) для IBM PC, що використовують DOS, в 1983 році. Пізніше випускалися версії для Apple Macintosh (1984), SCO UNIX та Microsoft Windows (1989).

В даний час найбільш популярною програмою для підготовки текстів є Microsoft Word, яка називається також текстовим процесором. Програма Microsoft Word, завдяки своїм великим можливостям, фактично стала використовуватися стандартом серед текстових процесорів свого класу.Основне призначення процесора Word - це створення і редагування текстових документів. Крім того, Word має широкі можливості розміщення в документі графічних об'єктів, таблиць, діаграм, гіперпосилань. Програма Word зручна для роботи з великими документами завдяки наявним у ній засобам створення покажчиків, змістів, колонтитулів, ієрархічних заголовків і т.п. Microsoft Word - потужний текстовий процесор, призначений для виконання всіх процесів обробки тексту: від набору і верстки, до перевірки орфографії, вставки в текст графіки в стандарті *. pcx або *. bmp, роздруківки тексту. Він працює з багатьма шрифтами, як з російським, так і з будь-яким з двадцяти однієї мови світу. В одну з багатьох корисних властивостей Word входить автоматична корекція тексту по межах, автоматичний перенос слів і виправлення правопису слів, зберігання тексту у визначений проміжок часу, наявність макетів текстів і шаблонів, що дозволяють у лічені хвилини створити діловий лист, факс, автобіографію, розклад, календар і багато іншого. Що ж до можливостей зовнішнього оформлення документів, то вони обмежені лише вашою фантазією. Ви можете вибрати будь-які шрифти з багатьох сотень, можете задати будь-який розмір букв, зробити їх похилими, виділеними або підкресленими, задати будь-який колір (що іноді має сенс, навіть якщо ваш принтер чорно / білий).

25.Створення та збереження, пошук і завантаження текстових документів.Перевіркаправопису,використання тезаурусу.

26.Вставлення і редагування тексту,спеціальних знаків.Операції з абзацами та фрагментами тексту.

Місце, з якого вводиться текст, визначається положенням курсору. Після введення тексту, як правило, його редагують, тобто корегують, вилучають і переміщають слова, речення, абзаци та блоки, змінюють параметри шрифту тощо. Маніпулюючи клавішами Backspace та Delete, користувач може вилучати окремі символи або фрагменти тексту. У процесі редагування тексту виникає необхідність виділити (підсвітити) його фрагменти або весь текст, що здійснюється за допомогою натискання на кнопки миші або клавіатури.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]