Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
inform.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.04.2019
Размер:
408.06 Кб
Скачать

14.Програма "Проводник".Пошук файлів, папок, комп'ютерів у середовищі операційної системи Windows xp.

Проводник, при­значеній для спрощення виконання операцій з інформа­ційними об'єктами (створення папок і ярликів, переміщен­ня об'єктів та ін.), що розміщуються як на ПК певного користувача, так і на інших комп'ютерах, підключених до локальної мережі.

Викликати програму Проводник можна в один із та­ких способів:

• у меню Пуск вибрати пункт «Программы», а потім — підпункт « Проводник »;

• при натисненій клавіші <Shift> двічі клацнути ми­шею на значку будь-якої папки (наприклад, Мой ком­пьютер);

• клацнути правою клавішею миші на одній із папок (Мой компьютер, Сетевое окружение, Корзина) або на кнопці «Пуск». Далі із контекстного меню виб­рати пункт «Проводник».

Вікно програми Проводник (рис. 1.26) складається з Двох частин: лівої (панель ресурсів комп'ютера) і правої (панель вмісту вибраної папки) .

Прикладні системи призначені для розв'язання за­дачі чи класу задач або для надання користувачеві пев­них послуг. Завдяки прикладним системам можуть роз­в'язувати свої професійні задачі користувачі комп'юте­рів, які не вміють програмувати. Прикладні системи ще називають пакетами прикладних програм. Вони поді­ляються на три групи:

1) методоорієнтовані;

2) проблемоорієнтовані;

3) загального призначення. Методоорієнтовані пакети служать для реалізації

певних методів виконання завдань, наприклад оброблення статистичних даних, розв'язання оптимізаційних задач.

Проблемоорієнтовані пакети призначені для авто­матизації конкретних видів діяльності, наприклад бух­галтерського обліку, маркетингу, менеджменту, навчан­ня і т. ін.

Пакети загального призначення використовують для оброблення інформації в різних сферах діяльності. До та­ких пакетів належать текстові редактори, електронні таб­лиці (ЕТ), пакети ділової графіки, інформаційно-пошукові системи, щоденники тощо.

Наведена вище класифікація прикладних систем не є єдино можливою. Наприклад, в ОС Windows усе програмне забезпечення поділяється на власне операційну систему й решту програм, які називаються додатками (від англ. application — додаток). До них відносяться інструмен­тальні мови системи програмування, прикладні систе­ми.

Поиск — дає змогу здійснювати пошук файлів, папок та інших об'єктів на дискових пристроях і в мережі Inter­net (рис. 2.18). Пошук файлів і папок може виконуватися за їхнім іменем, вмістом, датою і часом створення, розмі­ром або типом.

15. Прикладні програми Windows xp. Панель управління.

Панель задач — рядок, який розташований вздовж од­нієї з граней робочого столу, найчастіше знизу. На ній зліва знаходиться кнопка Пуск

Клацання лівою клавішею миші на цій кнопці викликає головне меню системи (2), а правою клавішею — контекс­тне меню кнопки (3).

У панелі задач також можуть бути відображені кнопки швидкого запуску програм (4), кнопки всіх відкритих про­грам (5), піктограми резидентних програм — настроюван­ня екрана, годинник системного часу, індикатор розклад­ки клавіатури та ін. Панель задач та головне меню систе­ми можна налагодити відповідно до потреб користувача (рис. 2.10). Для цього потрібно вибрати команду Свойства із контекстного меню панелі задач (1 на рис. 2.10).

У правій частит системного меню (рис. 2.11) розміще­ні папки, які були створені автоматично під час установки системи і власником яких є користувач:

Мой компьютер; Кожний із цих пунктів меню прискорює процес

Моя музыка; прискорює процес

Мои рисунки; пошу­ку та опрацювання

Мои документы. відповідної інформації.

У папці Недавние документы розташоване меню нас­тупного рівня, де відображені документи, з якими працю­вали останнім часом. Це дає змогу завантажити повторно будь-який документ із цього списку.

Нижче у цьому вікні знаходиться перелік таких команд:

Панель управления — здійснює налагодження інтер­фейсу та функціональних можливостей комп'ютера (

Принтеры и факсы — спрямована на вибір типу прин­тера, що приєднаний до системи, чи встановлення нового

Справка и поддержка — викликає довідкову систему Windows XP

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]