Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vkazivku.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
1.3 Mб
Скачать

1 Загальні положення

1.1 Організація виконання курсової роботи

Ефективною формою виявлення рівня знань студентів, формування їх, як майбутніх організаторів комерційної діяльності є виконання курсової роботи.

Курсова робота - це самостійна робота, яка вирішує комплекс взаємопов’язаних задач, є підсумковою роботою і виконується в ІV семестрі.

Курсова робота виконується після проходження технологічної практики на підприємствах за розробленими та затвердженими предметною комісією економічних дисциплін темами під час вивчення навчальної дисципліни „Комерційна діяльність” та надання консультацій викладачем.

Виконання курсової роботи - це досить складний процес, який вимагає, як теоретичної так і практичної підготовки в отриманні необхідної інформації, її аналізу.

Тематика курсових робіт досить змістовна — в ній передбачені всі основні напрямки комерційної діяльності на сучасному етапі:

  • планування, організація та ефективність забезпечення підприємства матеріально-технічними ресурсами;

  • організація та підготовка готової продукції до реалізації;

  • організація та ефективність зберігання матеріальних ресурсів;

  • планування, організація та ефективність збутової діяльності;

  • вплив реклами на підвищення ефективності комерційної діяльності;

  • формування асортименту товарів на підприємстві;

  • організація та проведення презентацій;

  • організація комерційних зв’язків та ін.

1.2 Вибір та затвердження теми курсової роботи

Вибір теми є безпосередньо початком виконання студентом курсової роботи.

Тематика курсових робіт розглядається щорічно, вносяться корективи з урахуванням змін, що відбуваються в законодавстві, а також в системі господарювання організацій та підприємств.

Студент може запропонувати свою тему курсової роботи, яка має теоретичне або практичне значення для підприємства, галузі, народного господарства України.

Вибираючи тему курсової роботи слід враховувати інтереси студентів, його здібності, наявність власних доробок, актуальність тематики для теорії і практичної діяльності.

Якщо одну і ту саму тему курсової роботи виявляють бажання писати декілька студентів, то остаточне рішення приймає викладач, виходячи з рівня підготовки студентів із цієї теми, а також їх ділових якостей. Не дозволяється виконувати курсову роботу декільком студентам з тієї самої теми на базі одного і того самого підприємства.

Сприятливі умови для накопичення аналітичного та статистичного матеріалу створює технологічна практика, яку студенти проходять на підприємствах, під час якої мають можливість всебічно і глибоко вивчати обрану тему.

Студентам заочної форми навчання пропонується вибрати тему курсової роботи з урахуванням потреб підприємства, на якому вони працюють. Після затвердження теми керівник дає завдання на виконання курсової роботи. Порушення термінів виконання курсової роботи є підставою для можливого перенесення дати захисту на наступний рік.

1.3 Поетапний план виконання курсової роботи

Після вибору теми студент за допомогою керівника приступає до вивчення рекомендованої літератури. Для цього необхідно ознайомитися з системою каталогів бібліотеки, з оперативними джерелами інформації: експрес-інформаціями, реферативними журналами, літературними добірками, галузевими журналами, джерелами Інтернет-ресурсів.

Склавши список літератури з даного питання студент переглядає і робить нотатки окремих джерел в спеціальному зошиті з детальним посиланням на першоджерела.

Студент повинен самостійно написати огляд літератури по питанню, яке вивчається і погодити з керівником.

На цьому етапі студент узагальнює отриманні знання, критично оцінює літературні дані, визначає напрямок власних спостережень і досліджень, ставить питання, які потребують вирішення.

Наступним етапом роботи студента є отримання та збір матеріалу безпосередньо на підприємстві.

Під час збору необхідних матеріалів для виконання курсової роботи студент складає план, який погоджується і затверджується керівником роботи.

Після затвердження плану студент працює над виконанням курсової роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]