Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
К.р. № 2 Експертиза послуг.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.06.2019
Размер:
62.9 Кб
Скачать

39. Вимоги до вилучення об’єктів, що підлягають дослідженню та відібрання зразків.

 вилучення об’єктів , що підлягають дослідженню, оформлюються відповідно з вимогами процесуального законодавства протоколами.

- в цих протоколах вказується які об’єкти були вилученні, їх кількість, умови та інші обставини.- протокол повинні підписати всі особи, які приймали участь в вилученні об’єкта - об’єкти повинні бути упаковані та засвідченими особою в встановленому законодавством порядку.

- для відібрання зразків, можуть залучати спеціалістів.

- якщо в матеріалах справи присутні дані про особливості виявлення, вилучення, зберігання об'єкта експертного дослідження, або інших обставин, які можуть вплинути на його властивості та ознаки, про них слід зазначити в постанові про призначення експертизи, або направити засвідчені належним чином копії протоколів слідчих дій в експертну установу або експерту.

40. Вимоги щодо проведення комплексної експертизи.

- У постанові про призначення комплексної експертизи вказується її назва і установа, експертам якій доручено проведення експертизи.

- Якщо до проведення експертизи залучалася особа, яка не працює в експертній установі, то зазначається її прізвище, ім'я, по батькові, освіта, спеціальність, місце роботи, адреса і т.д.

- Якщо залучалися експерти декількох експертних установ, в постанові вказується, яка з них є провідною, тобто здійснює організаційну та координаторську діяльність з проведення експертизи та здійснює зв'язок з органом, що призначає експертизу.

- Якщо проведення експертизи доручено співробітнику установи та особі, яка не є працівником цієї установи, то провідного визначає експертна установа.

- об'єкти досліджень та матеріали направляють в провідну установу.

- Якщо в постанові провідна установа не визначена, то його можна визначити