Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
цезарь.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
417.79 Кб
Скачать

Коефіціент ліквідності активів

Назва коефіцієнта

Порядок обчислення

Значення коефіцієнтів

на початок року

на кінець року

на початок року

на кінець року

1. Абсолютної ліквідності

0,02

0,01

2. Критичної ліквідності

1,9

2,7

3. Поточної ліквідності

2,18

2,9

Розрахунки показали відхилення від норми коефіцієнту абсолютної ліквідності, що свідчить про неможливість погашення короткострокової заборгованості найближчим часом. Коефіцієнти критичної ліквідності та поточної ліквідності перевищують оптимальне значення. Завдяки цьому підприємство можна віднести до першого класу платоспроможності, але за умови забезпечення погашення короткострокової заборгованості.

З вище наведеного потрібно зробити висновок. На основі дослідження та аналізу літературних джерел було проведенно внутрішній фінансовий аналіз для ВАТ «Ланнівський цукровий завод». При оцінці рівня конкурентоспроможності вище зазначеного підприємства методом ефективної конкуренції треба оцінити його фінансовий стан, як одну зі складових елементів, що формують його конкурентоспроможність. Для оцінки фінансового стану було запропоновано провести аналіз наступних груп показників: оцінка майнового становища, ліквідності, фінансової стійкості, ділової активності, рентабельності. Потрібно відмітити, що ВАТ «Ланнівський цукровий завод» має доволі непоганий фінансовий стан, про що свідчать коефіцієнт придатності необоротних активів, розмір власних оборотних коштів, рівномірне використання основних засобів виробництва, можливість підприємства вчасно розраховуватися з кредиторами (збільшення коефіцієнту концентрації залученого капіталу на кінець періоду говорить про привабливість інвестування коштів для кредиторів), доволі швидкий оборот капіталу як для підприємства такого масштабу, а також добрі показники рентабельності.

Загалом, можливо зробити висновок про стабільний фінансовий стан ВАТ „Ланнівський цукровий завод”, але щоб він не погіршувався потрібно удосконалювати технологічні лінії виробництва, покращувати якість продукції, просувати товари на міжнародні ринки, та обновити основні виробничі фонди.