Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТ МІЙ.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
114.03 Кб
Скачать

Висновок

В умовах сьогодення економічні дослідження на підприємствах аграрного сектору економіки майже не проводяться. Це пов’язане в першу чергу з недостатністю технічних засобів, кваліфікованих робітників, а також недостовірністю зовнішньої інформації. Економічні дослідження внутрішніх та зовнішніх факторів господарювання потребують також значних витрат праці, а відповідно і оплати цієї праці. Зовсім не приділяється увага маркетинговим дослідженням, не впроваджуються нові підходи та методики для дослідження фінансових результатів, планування та прогнозування діяльності підприємства. Відсутність такої інформації в умовах сьогодення не дозволяє забезпечити ефективність діяльності підприємства, так як не відображає реального стану розвитку економічної системи, не існує можливості визначити дійсні резерви нарощування обсягів виробництва та реалізації продукції, скорочення матеріальних витрат та підвищення прибутковості основних галузей сільськогосподарського виробництва. Отже, зараз майже не існує реальних можливостей для повної реалізації взаємозв’язку економічного аналізу з системою управління виробництвом для забезпечення прийняття вірних управлінських рішень.

ТОВ « Агрофірма «Лиманський»» - невелике за розмірами сільськогосподарське підприємство, яке спеціалізується на вирощуванні зернових, винограду та розведенні ВРХ. За останні роки дане підприємство має незначні збитки по продукції тваринництва, у зв’язку з цим потрібно поглибити рівень спеціалізації, що дало б підприємству потенційний прибуток за допомогою скорочення нерентабельних галузей та зосередження ресурсів на прибуткових. Дане господарство забезпечене необхідними виробничими ресурсами: земельними, трудовими, основними та оборотними засобами, та ефективно їх використовує.

ТОВ « Агрофірма «Лиманський»» - самостійний суб'єкт, який має права юридичної особи, самостійно планує свою діяльність і визначає перспективи розвитку, здійснює реалізацію своєї продукції і самостійно встановлює ціни, визначає чисельність і структуру працівників і фонд оплати праці.

У фінансовій та виробничій діяльності підприємства існує чимало труднощів. Це, зокрема, недостатня забезпеченість матеріально-технічними ресурсами, що не сприяє створенню виробничих основних фондів. Великі труднощі постійно виникають з поставкою добрив та засобів для боротьби зі шкідниками рослин, пального та мастильних матеріалів.

На мою думку ТОВ « Агрофірма «Лиманський»» має достатньо перспектив та можливостей для того, щоб вдосконалити та покращити свій фінансовий стан. Але для цього не достатньо лише забезпеченість фінансовими ресурсами, адже надзвичайно важливим є також компетентність, професійна підготовленість і комп’ютерна грамотність, як керівника так і фахівців різних рівнів.

Список використаних джерел