Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка диплом проект Канев.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
340.99 Кб
Скачать

2. Зміст дипломного проекту

ДП має складатись з пояснювальної записки (ПЗ) обсягом 70-80 сторінок друкованого тексту й графічної частини, яка має бути виконана на 5-7 аркушах формату А1 ГОСТ2.301-68. В разі виготовлення креслень за допомогою спеціалізованих графічних редакторів типу Splan, Sprintlayout, PCAD, OrCad креслення друкуються на форматі А3 і підшиваються в пояснювальну записку.

В разі виконання ДП з виготовленням діючих макетів та пристроїв об'єм ПЗ може бути зменшений до 50-60 сторінок. При цьому не допускається зменшувати кількість розділів ПЗ, можливо зменшувати лише обсяг розділів ПЗ.

2.1. Пояснювальна записка

Пояснювальна записка оформлюється на бланках для текстових матеріалів за формою 5 і 5А (ГОСТ2.301-68). У разі виконання ПЗ у вигляді машинописного тексту чи комп'ютерного набору слід використовувати шрифт Times New Roman розміром 14 з інтервалом між рядками 1,5.

Нижче приведено типовий варіант змісту та обсягу ПЗ. Матеріали мають бути розташовані в такому порядку, вказаному в таблиці 2.1.

Таблиця 2.1

№ Найменування

Кількість сторінок

Титульна сторінка

1

Завдання на дипломний проект

1

Анотація

1-2

Зміст

2-3

Вступ

1-2

1. Аналіз технічного завдання

8-10

2. Технічна характеристика виробу

1-2

3. Розробка структурної схеми виробу

3-4

4. Розробка принципової схеми виробу

5-6

5 Обґрунтування вибору елементної бази та матеріалів

4-6

6. Моделювання пристрою в програмі Multisim

5-10

7. Розрахунок надійності виробу

4-5

8. Конструктивний розрахунок друкованої плати

5-8

9. Вибір та обґрунтування типу виробництва

1

10. Вибір типу технології виготовлення друкованої плати

1-2

11. Інструкція по ремонту та регулюванню

8-12

12. Економічний розділ .

8-12

13. Техніка безпеки та охорона праці

2-3

Висновок

1-2

Список використаної літератури

1-2

Разом з текстовою частиною в ПЗ скріпляються аркуші специфікацій, переліків елементів (ПЕ). Специфікації, ПЕ складаються на окремих аркушах відповідно до ГОСТ 2.106-68.

Усі розділи пояснювальної записки (ПЗ) виконуються на аркушах формату А4 (297х210) згідно ГОСТ 2.105-68. Кожен її розділ, крім вступу, повинен мати порядковий номер, позначений арабською цифрою. Номери підрозділів складаються з номеру розділу й підрозділу, розділених крапкою. Якщо підрозділ має номер пункту, то ПЗ повинна складатись з номерів розділу, підрозділу і пункту, розділених крапками. Назви розділів розміщуються по центру, при виконанні на комп'ютері - шрифтом №14, великими жирними літерами без крапки в кінці назви.

Назви фізичних величин та одиниці їх, вимірювання мають відповідати системі СІ.

Розрахункові формули, запозичені з технічної літератури, наводяться з обов'язковою розшифровкою всіх використаних позначень із виноскою на першоджерела. Виноска у тексті на літературне джерело робиться у вигляді взятого у квадратні дужки порядкового номера цього джерела в списку літератури, наприклад:

"Необхідне підсилення необхідно розрахувати за формулою зазначеною у [6, стор. 33]:

KR = 20 lg (Uout/Uin) (6.3)

де: Uout – вихідна напруга, Uin – вхідна напруга."

Номер виразу (6.3) означає, що він відноситься до розділу 6 і поточний номер 3. Крім цього необхідно пам'ятати, що позначення змінних у виразах мають повністю співпадати з їх написом у тексті.

Всі розрахункові формули в пояснювальній записці подають на окремих рядках по центру з наданням їм нумерації. Необхідно пам'ятати, що нумеруються тільки ті вирази та формули, на які є посилання у тексті. Нумерацію проводять за номером розділу та поточним номером у даному розділі,