Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка диплом проект Канев.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
340.99 Кб
Скачать

2.2. Титульна сторінка

Титульна сторінка оформлюється на бланку відповідно до ДСТ2.105-95. Шифр учню надається у відповідності до ДСТ2.201-80. Шифр і назва теми пишуться шрифтом №10, а усі інші написи - шрифтом у відповідності до ДСТ2.304-98. Назва теми проекту, а також прізвище учня. рекомендується писати великими літерами висотою 7 мм, а решту 5 мм.

Тема дипломного проекту має бути записана у відповідності до теми, вказаної в завданні на проектування. Зразок титульної сторінки наведено у додатку А.

2.3. Завдання на дипломний проект

Зразок завдання на дипломний проект наведений у додатку Б. Завдання заповнюється керівником проекту і видається учню не пізніше як за один місяць до виходу його на переддипломну практику. Завдання повинно бути розглянуто на засіданні циклової комісії і затверджене заступником директора.

2.4. Анотація

Анотація до ДП складається в останню чергу, коли ПЗ повністю закінчена і може дати повне уявлення про виконану роботу. В анотації необхідно сформулювати завдання, поставлене перед дипломником, вказати призначення спроектованого виробу, а також відміну та перевагу нового приладу в порівнянні з існуючими.

2.5. Зміст

Зміст - це розділ ПЗ, в якому наведені дані про склад роботи. Зміст найкраще скласти до роботи над ПЗ для запобігання повторів. Зміст розташовують зразу після анотації. В зміст заносять розділи ПЗ, сторінки на яких вони розміщені та, при необхідності, номери підрозділів. Зразок змісту приведений у додатку В.

2.6. Вступ

У вступній частині ПЗ формулюється тема дипломного проекту, що розробляється та конкретні завдання, що постають перед дипломником. Також необхідно вказати народногосподарське значення питань, що розглядаються у проекті, особливості їх постанови до конкретних умов і розкрити, які завдання мають бути реалізовані в результаті впровадження цього проекту в життя.

2.7. Аналізу технічного завдання

Аналізу технічного завдання складається за такою схемою:

- загальна інженерна оцінка галузі техніки, до якої відноситься проект розробки (опис предметної області);

- відомості про призначення, схеми, елементну базу й конструкцію пристроїв аналогічного призначення;

- опис принципу роботи схеми;

- попередній аналіз елементної бази, необхідність замін;

- аналіз схеми на предмет розміщення елементів на друкованої платі (елементи керування, індикації, навантажені елементи, масивні елементи);

- аналіз на електромагнітну сумісність (високовольтні або чутливі елементи, необхідність екранів).

2.8. Технічна характеристика виробу

У цьому розділі обґрунтовуються технічні характеристики, показники якості, а також техніко-економічні вимоги, що ставляться до виробу, що розроблятиметься, з технічної та виробничої точок зору.

2.9. Розробка структурної схеми виробу

У даному розділі розробляється структурна схема виробу, обґрунтовується вибір кожного функціонального вузла структурної схеми. Приводиться опис роботи виробу по структурній схемі. Структурна схема є обов'язковою у ПЗ.

2.10. Розробка принципової схеми виробу

У розділі описується запропонована схема електрична принципова. Якщо схему не можливо розмістити на форматі А3, то допускається її розміщення на форматах А2, або А1. При опису роботи схеми слід вказувати номери позицій відповідно кресленням графічної частини ДП. Умовні графічні позначення в схемах виконувати згідно додатку Г, додатку Д та додатку Є.

2.11. Обґрунтування вибору елементної бази та матеріалів

В даному розділі на основі обґрунтування і розробки схеми електричної принципової, а також на основі розрахунку основних елементів схеми об'єкта проектування проводиться аналіз елементної бази, що використовується у виробі, приводиться їх порівняльна характеристика. Аналізу та обґрунтуванню підлягають як активні, так і пасивні елементи. Допускається приводити аналіз групи елементів, наприклад, резистори С2-23, конденсатори К10-17 і т.д. При аналізі елементної бази слід указати, чому саме дані елементи, чи група елементів використовуються у виробі.