Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка диплом проект Канев.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
340.99 Кб
Скачать

3. Графічна частина дипломного проекту

Графічна частина проекту повинна відобразити принципове й конструктивне рішення поставленого завдання.

Принципове рішення ілюструється структурною, функціональною або принциповою електричною схемою відповідно до ГОСТ 2.701-84. При необхідності наводяться графічні характеристики окремих елементів схеми, що пояснюють її роботу.

Конструктивне рішення завдання пропонується кресленнями друкованих плат, складальними кресленнями плати та виробу, кресленнями окремих деталей.

Заповнення основних надписів в графічній частині документів виконувати згідно додатку Е.

В загальному випадку один із варіантів змісту графічної частини може бути таким (кількість аркушів формату А1 або А3 ):

Структурна схема виробу – 1;

Принципова схема – 1;

Друкована плата – 1;

Складальне креслення плати – 1;

Складальне креслення виробу – 1;

Креслення деталей (не обов'язково) – 1..2;

Графіки (не обов'язково) – 1..2;

Загальна кількість – 5..7 аркушів формату А1 або А3.

При розробці дипломного проекту з виготовленням діючих пристроїв, об'єм графічної частини повинен мати не менше 2 аркушів формату А1 (А3). При цьому креслення принципової схеми, креслення брукованої плати та складальне креслення є обов'язковими, інші креслення виконуються по узгодженню з керівником проекту.

Позначення документів дипломного проекту необхідно виконувати згідно додатку Ж.

4. Захист дипломного проекту

Захист ДП проходить в два етапи: попередній на цикловій комісії і захист перед державною кваліфікаційною комісією (ДКК). В технічному завданні зазначається дата здачі готового ДП керівникові. Дипломник має здати керівникові повністю оформлений і старанно вичитаний проект з підписом консультанта з економічної частини, не зшитий, із проставленими олівцем номерами аркушів, керівник проекту при відсутності зауважень пише відгук.

У відгуку дається оцінка проекту і відмічається повнота виконання технічного завдання. Відзначається обґрунтованість та оригінальність технічного рішення, вибраного учнем, ступінь його самостійності, вміння грамотно вирішувати інженерні завдання, відповідність оформлення стандартам ЄСКД, практична цінність проекту.

Дається також оцінка рівня теоретичної підготовки дипломника відповідно до ОКХ. У кінці дається характеристика ДП за чотирибальною шкалою.

ДП, підписаний керівником, дипломник подає на попередній захист, який проводиться під керівництвом голови циклової комісії. Після попереднього захисту та усунення всіх зауважень голова циклової комісії підписує відгук і дипломник отримує направлення на рецензію. Зауваження рецензента не виправляються. На них дипломник дає усну відповідь під час захисту ДП перед ДЕК.

Рецензія складається із трьох розділів:

1. Анотація, в якій наводиться склад ДП, відповідність його спеціальності, обґрунтування прийнятих рішень, переконливість зроблених висновків;

2. Характеристика - це аналіз технічного завдання, доцільність вибору методів розрахунку, наявність помилок у розрахунках та кресленнях, грамотність викладення ПЗ і оформлення креслень;

3. Висновок - це оцінка виконаного проекту за чотирибальною системою й рекомендацію про можливість, або не можливість присвоєння дипломнику кваліфікації молодший спеціаліст-радіотехнік.

Рецензію підписує голова методичної комісії, після цього повністю готовий ДП направляється на підпис заступника директора з навчальної роботи. Заступник директора після ознайомлення з відгуком та рецензією підписує їх та направляє матеріали ДП на затвердження директором училища.

Готовий дипломний проект подається секретарю ДЕК.

Перед захистом рекомендується написати доповідь на 5-7 хвилин за участю керівника.

Після захисту всієї групи перед ДЕК оголошується оцінка кожного проекту.