Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка диплом проект Канев.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
340.99 Кб
Скачать

2.12. Моделювання пристрою в програмі Multisim

Перелік функціональних вузлів, що підлягають моделюванню, вказується технічним завданням. При моделюванні обов'язково повинна бути приведена електрична схема з позиційним позначенням і номіналами елементів, викладені параметри і характеристики, які досліджуються.

Якщо розрахунок проводиться з використанням програми Excel, то до ПЗ додаються екранні копії розрахунків. Усі розрахункові формули, наведені в ПЗ, слід спочатку написати у літерному виразі. Потім з другого рядку у тому ж порядку підставити значення величин та виконати розрахунки.

Розрахунки та моделювання окремих електричних схем та електричних елементів є обов'язковими. Дане питання обговорюється з керівником проекту під час його виконання. При описі роботи принципової схеми слід зазначити номери позицій відповідного креслення графічної частини проекту.

2.13. Розрахунок надійності виробу

В розрахунках надійності бажано використовувати засоби обчислювальної техніки. Розрахунки проводяться методами ймовірності. При розрахунку надійності для всіх ДП необхідно задатися терміном служби 10 років. За цей час можливі регламентні роботи.

При розрахунку надійності враховуються випадкові відмови радіоелементів, але бажано також враховувати можливість відмов радіоелементів при дії різних дестабілізуючих факторів (температура, вологість, вібрація тощо). В кінці розрахунку визначити ймовірність безвідмовної роботи на протязі всього періоду експлуатації. По отриманих розрахункових величинах побудувати графік

2.14. Конструктивний розрахунок друкованої плати

В цьому підрозділі необхідно виконати розрахунок площі плати, розмірів контактних площадок, зробити вибір матеріалу плати, провести компонування вузла та трасування провідного малюнку.

2.15. Вибір та обґрунтування типу виробництва

Вказати, які типи виробництва бувають і вказати виробництво, під яке підлягає випуск даного виробу. Дати коротку характеристику вибраного типу виробництва.

2.16. Вибір технології виготовлення друкованої плати

В даному підрозділі вибрати метод виготовлення друкованої плати. Для вибраного методу виготовлення друкованої плати стисло описати послідовність операцій.

2.17. Інструкція по ремонту та регулюванню

Інструкція по ремонту та регулюванню повинна включати в собі інструкцію по ремонту та інструкцію по регулюванню і перевірці працездатності виробу в процесі виробництва. Інструкція по ремонту складається, як послідовність операцій по пошуку несправності. Для якісного ремонту треба привести технологічну карту пошуку несправностей. Вказати якими методами та способами знаходять несправності.

Необхідно також обґрунтувати та вибрати контрольно-вимірювальну апаратуру, що необхідна при регулюванні, ремонті та регулюванні пристрою. При ремонті можуть бути корисні таблиці опорів, напруги та осцилограми в контрольних точках. Бажано описати обладнання робочого місця, виконане з точки зору наукової організації праці.

Для регулювання пристрою та перевірки працездатності необхідно привести перелік операцій, які повинен виконувати регулювальник РЕА певної кваліфікації. При виконані кожної операції необхідно вказати якого результату слід досягти і яким приладом при необхідності користуватися. Результатом операції може бути певна напруга, струм, опір, осцилограма.

2.18. Економічний розділ

Техніко-економічні обґрунтування за змістом визначаються викладачем-консультантом з економічної частини ДП.

2.19. Техніка безпеки та охорона праці

В даному розділі розкривають питання техніки безпеки при регулюванні та експлуатації виробу. Крім того необхідно розкрити питання охорони навколишнього середовища та протипожежної безпеки.

2.20. Висновок

ПЗ ДП завершується коротким закінченням-висновком. У цьому розділі характеризується ступінь і якість виконання поставленого перед дипломником завдань. Висновки повинні містити дані про сумарну економічну ефективність запропонованої у проекті розробки, охарактеризувати її переваги, недоліки та шляхи подальшого вдосконалення.

2.21. Список використаної літератури

У кінці ПЗ наводиться список літератури використаної при проектуванні. До переліку в алфавітному порядку заносяться усі використаю підручники, навчальні посібники, довідники, інструкції, тощо.

Після прізвища автора пишуть його ініціали, повну назву книги, місце видання, видавництво, рік видання.

Наприклад:

Гершунский Б.С. Справочник по расчету злектронных схем. К:, Вища школа, 1983,

Список використаної літератури складається в такій послідовності:

1) закони та нормативні документи в хронологічному порядку;

2) підручники та книги в алфавітному порядку прізвищ авторів;

3) періодичні видання та монографії в алфавітному порядку прізвищ авторів.