Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РПС-заочники.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
113.15 Кб
Скачать

Тема: Характеристика продуктивних сил економічних районів

Донецький (Донецька, Луганська області). Місце району в еко­номіці України. Економічна оцінка природно-ресурсного і виробничого потенціалу. Населення, трудоресурсний потенціал та проблеми його зайнятості і ефективного використання. Характеристика галузевої і територіальної структури господарства. Особливості формування і функціонування територіально-виробничого комплексу району. Економічні зв’язки. Проблеми і перспективи розвитку і розміщення продуктивних сил району (економічні, демографічні, екологічні).

Придніпровський (Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоград­ська області). Місце району в економіці України. Економічна оцінка природно-ресурсного і виробничого потенціалу. Населення, трудоресурсний потенціал та проблеми його зайнятості і ефективного використання. Характеристика галузевої і територіальної структури господарст­ва. Особливості формування і функціонування територіально-вироб­ничого комплексу району. Економічні зв’язки. Проблеми та перспективи розвитку і розміщення продуктивних сил району (економічні, демографічні, екологічні).

Східний (Харківська, Полтавська, Сумська області). Місце району в економіці країни. Економічна оцінка природно-ресурсного і виробничого потенціалу. Населення, трудоресурсний потенціал та проблеми його зайнятості і ефективного використання. Характеристика галузевої і територіальної структури господарства. Особливості формування і функціонування територіально-виробничого комплексу району. Економічні зв’язки. Проблеми і перспективи розвитку і розміщення продуктивних сил району (економічні, демографічні, екологічні).

Центральний (Київська, Черкаська області і м. Київ). Місце району в економіці країни. Економічна оцінка природно-ресурсного і виробничого потенціалу. Населення, трудоресурсний потенціал та проб­леми його зайнятості і ефективного використання. Характеристика галузевої і територіальної структури господарства. Особливості формування і функціонування територіально-виробничого комплексу району. Економічні зв’язки. Проблеми і перспективи розвитку і розміщення продуктивних сил району (економічні, демографічні, екологічні).

Поліський (Волинська, Рівненська, Житомирська, Чернігівська області). Місце району в економіці країни. Економічна оцінка природно-ресурсного і виробничого потенціалу. Населення, трудоресурсний потенціал та проблеми його зайнятості і ефективного використання. Характеристика галузевої і територіальної структури господарст­ва. Особливості формування і функціонування територіально-вироб­ничого комплексу району. Економічні зв’язки. Проблеми і перспективи розвитку і розміщення продуктивних сил району (економічні, демографічні, екологічні).

Подільський (Вінницька, Хмельницька, Тернопільська області). Місце району в економіці країни. Економічна оцінка природно-ресурс­ного і виробничого потенціалу. Населення, трудоресурсний потенціал та проблеми його зайнятості і ефективного використання. Характеристика галузевої і територіальної структури господарства. Особливості формування і функціонування територіально-виробничого комплексу району. Економічні зв’язки. Проблеми і перспективи розвитку і розміщення продуктивних сил району (економічні, демографічні, екологічні).

Карпатський (Закарпатська, Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька області). Місце району в економіці країни. Економічна оцінка природно-ресурсного і виробничого потенціалу. Населення, трудоресурсний потенціал та проблеми його зайнятості і ефективного використання. Характеристика галузевої і територіальної структури господарства. Особливості формування і функціонування територіально-виробничого комплексу району. Економічні зв’язки. Проблеми і перспективи розвитку і розміщення продуктивних сил району (економічні, демографічні, екологічні).

Причорноморський (Одеська, Миколаївська, Херсонська області, Автономна республіка Крим, м. Севастополь). Місце району в економіці країни. Економічна оцінка природно-ресурсного і виробничого потенціалу. Населення, трудоресурсний потенціал та проблеми його зайнятості і ефективного використання. Характеристика галузевої і територіальної структури господарства. Особливості формування і функціонування територіально-виробничого комплексу району. Економічні зв’язки. Проблеми і перспективи розвитку і розміщення продук­тивних сил району (економічні, демографічні, екологічні).

РОЗДІЛ IV. ВПЛИВ ЗОВНІШНІХ ЕКОНОМІЧНИХ ЗВ’ЯЗКІВ НА РОЗВИТОК ТА РОЗМІЩЕННЯ ПРОДУКТИВНИХ СИЛ УКРАЇНИ