Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lektsia_13_2.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
150.53 Кб
Скачать

Висновки по темі в цілому і методичні рекомендації по її вивченню:

Судовий розгляд представляє собою систему послідовно виконуваних дій суду та учасників процесу. В рамках такої системи кримінально-процесуальний закон виділяє наступні структурні елементи судового розгляду: підготовчу частину, судове слідство, судові дебати, останнє слово підсудного, постановлення і проголошення вироку.

Питання про винність і покарання – це основне питання судового розгляду. Інші питання: про цивільний позов, речові докази, судові витрати – є похідними. Їх вирішення залежить від висновку суду про винність чи невинність особи.

В тих випадках, коли під час судового розгляду факт злочину і вина підсудного в його вчиненні знайшли своє підтвердження, суд постановляє обвинувальний вирок.

Виправдувальний вирок постановляється у випадках, коли не встановлено подію злочину, коли в діянні підсудного не має складу злочину, а також коли не доведено участь підсудного у вчиненні злочину.

Обмеженість виділеного на дану тему часу не дає змоги викладачеві повністю охарактеризувати всі її важливі питання. В зв’язку з цим перед Вами постає необхідність самостійного доопрацювання важливих положень даної теми, звернувши особливу увагу на питання судового слідства, а також постановлення і проголошення вироку, які об’ємні за своїм змістом і за браком часу не повністю висвітлені в лекції.

Ці питання детально регламентовані відповідними нормами Кримінально-процесуального кодексу і саме це джерело повинно стати найпершим у Вашому використанні. Належному усвідомленню питань судового розгляду сприятиме також ознайомлення з архівними кримінальними справами і відеозаписом судового засідання, які знаходяться на кафедрі кримінального процесу.

Доцент кафедри

кримінального процесу А.Г. Шиян

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]