Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова стац.2012.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
115.08 Кб
Скачать

2. Тематика курсового проектування

Дані методичні рекомендації є орієнтовним планом для розробки курсового проекту за наступними темами:

1. Технологія виробництва м’яса курчат – бройлерів.

2. Технологія виробництва м’яса гусей.

3. Технологія виробництва м’яса качок.

4. Технологія виробництва м’яса перепелів.

5. Технологія виробництва м’яса цесарок.

6. Технологія виробництва м’яса страусів.

7. Технологія виробництва м’яса голубів.

3. Структура курсового проекту

Вступ (1-2 стр)

І. Огляд літератури (10-15 стр)

1. Загальна характеристика птахопідприємства

2. Характеристика породи, кросу чи лінії, що використовується

3. Цех батьківського стада

4. Цех інкубації

5. Цех ремонтного молодняку

6. Бройлерний цех

7. Забійний цех

8. Ветеринарно-профілактичні заходи на підприємстві

ІІ. Розрахункова частина (10-15 стр)

Вихідні данні для проведення розрахунків (завдання)

1. Структура підприємства та потреба його у приміщеннях

2. Батьківське стадо, його рух та продуктивність

3. Розрахунок потреби у ремонтному молодняку

4. Потреба інкубаторів та графік закладки яєць

5. Потреба у кормах на підприємстві

6. Потужність забійного цеху та виробництво м’яса

7. Економічні показники виробництва м’яса

Висновки

Список використаної літератури

Додатки

4. Рекомендації до змісту розділів

4.1. Вступ

Дати короткий аналіз сучасного стану виробництва м’яса птиці в Україні (того виду птиці, виробництво якого планується розробити). Привести основні технологічні принципи виробництва м’яса цього виду птиці на промисловій основі. Обґрунтувати вибір теми курсового проектування.

4.2. Огляд літератури

4.2.1. Загальна характеристика птахопідприємства

Потрібно в загальному характеризувати підприємство, напрям продуктивності, потужність. Вказати вид (породу, лінію) та спосіб утримання птиці, тип обладнання що використовується.

Зобразити схему технологічного процесу виробництва, вказати взаємозв’язки між виробничими цехами, напрями продукції та забезпечення (корма та інше).

4.2.2. Характеристика породи, кросу чи лінії, що використовується

В даному розділі потрібно надати детальну характеристику породи, лінії чи кросу м’ясної птиці, що використовується на підприємстві. Вказати місце виведення, для кросів – схему отримання гібридів, описати батьківську та материнську форми, продуктивність батьківського стада, особливості росту та розвитку молодняку.

4.2.3. Цех батьківського стада

Потрібно в загальному характеризувати цех, його призначення, потужність, строк продуктивного використання, статеве співвідношення птиці. Надати характеристику приміщень, обладнання що використовуються, а також умови утримання та мікроклімату. Особливості годівлі птиці у продуктивний період.

4.2.4. Цех інкубації

Дати загальну характеристику цеху. Описати послідовно операції, що виконуються у цеху – починаючи з вимог до якості інкубаційних яєць, закінчуючи визначенням якості добового молодняку. Дати опис та технічну характеристику обладнання цеху, навести параметри мікроклімату. Надати технічну характеристику інкубаторів, що використовуються.

4.2.5. Цех ремонтного молодняку

Потрібно зазначити призначення цеху, строк та спосіб вирощування птиці. Вказати динаміку росту молодняку. Зазначити обладнання, що використовується та надати його технічну характеристику. Навести параметри мікроклімату та раціони годівлі.

4.2.6. Бройлерний цех

Цех вирощування бройлерів – основний цех на підприємстві з отримання м’яса птиці. Тому, при описі даного цеху, потрібно більш детально навести його параметри. Вказати потужність, строки вирощування птиці, спосіб утримання птиці. Описати приміщення, їх обладнання( бажано навести схему чи креслення), системи вентиляції та опалення. Привести параметри мікроклімату та світловий режим. Навести тип та режим годівлі птиці, вказати вікову динаміку росту живої маси, навести добові дачі та склад корму за віковими періодами тощо.

4.2.7. Забійний цех

Вказати призначення цеха, його обладнання, режим роботи, перерахувати послідовно усі операції при забої птиці, починаючи від її приймання, навішування на підвіски конвеєрної лінії; забій та обробку тушок; режим і тривалість кожної операції; сортування тушок на категорії; їх маркування і пакування; термін та умови зберігання м`яса. Навести стандарти для готової продукції.

4.2.8. Ветеринарно-профілактичні заходи на підприємстві

Описати ветеринарно-санітарні вимоги до птаха підприємства з урахуванням особливостей технологічного процесу та виду птиці. Описати виконувані роботи по санації приміщень після кожної партії птиці, тривалість профілактичного періоду для кожної з статевовікових груп.

4.3. Розрахункова частина

4.3.1. Вихідні дані для проведення розрахунків (завдання)

Тут потрібно навести індивідуальні вихідні дані для розробки розрахункової частини. А саме: вид птиці (порода, лінія, крос), потужність підприємства, відсотки бракування молодняку, батьківського стада, бройлерів. Метод утримання птиці (клітковий чи на підлозі), метод обробки тушок (напівпатрання, повне патрання), забійний вихід, товарність продукції, вартість корму, ціна реалізації м’яса та інше.

Розрахунок показників та параметрів проектованого підприємства з виробництва м’яса птиці проводять керуючись наведеним нижче зразком.

Результати розрахунків наводять у вигляді нижченаведених таблиць. Під кожною розрахованою таблицею проводиться аналіз наведених у ній даних.