Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова стац.2012.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
115.08 Кб
Скачать

4.3.6. Потреба у кормах на підприємстві

Розділ містить розрахунок забезпечення кормами батьківського стада (залежно від рівня продуктивності), забезпечення кормами ремонтного молодняку, та зведення загальних витрат корму на підприємстві по всіх технологічних групах. Результати розрахунків наводяться у формі таблиць 9, 10 та 11.

9. Розрахунок потреби кормів для батьківського стада

Вік птиці, міс

Середньоперіодичне поголів’я, тис. гол

Інтенсивність несучості, %

Добова даванка корму, кг/гол.

Витрати корму, т

Виробництво яєць, тис. шт.

Витрати корму на 1000 шт. яєць, ц

за добу

за місяць

6

7

16

17

Всього

х

Розрахунок таблиці 9. Тривалість використання та середньоперіодичне поголів’я переносяться з відповідних колонок таблиці 4.

Інтенсивність місячної несучості (%) знаходять діленням середньої несучості за місяць(шт) на 0,3, а за рік - діленням середньомісячної несучості за рік на 3,65 , цей показник визначає наскільки напружено працює організм на формування яйця.

Добова даванка корму – визначається рівнем продуктивності, чим вища продуктивність, тим вища добова даванка корму за цей період.

Витрати корму: за добу – визначаються множенням середньо періодичного поголів’я на добову даванку, за місяць – множенням кормів витрачених за добу на кількість днів у місяці (береться у середньому - 30).

Виробництво яєць – переноситься з таблиці 4 (валове виробництво яєць).

Витрати корму на виробництво 1000 яєць – витрати корму за період діляться на кількість яєць вироблених за цей період. Результат отримується в тоннах, для переводу в центнери додатково множать на 10.

10. Потреба кормів для ремонтного молодняку

Ремонтний молодняк

Середньоперіодичне поголів’я, тис. гол.

Потреба кормів на період

кг/гол

всього, т

Самці

Самки

Всього

х

Розрахунок таблиці 10:

Середньоперіодичне поголів’я молодняку розраховується використовуючи данні таблиці 1 – (поголів’я на початок періоду + поголів’я на кінець періоду) / 2.

Потреба кормів на голову на період вирощування визначається за довідковим матеріалом відповідно до виду птиці. Потреба кормів на період всього - визначається множенням середньо періодичного поголів’я на потребу однієї голови.