Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РП менеджмент.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
251.9 Кб
Скачать

II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з тематики дисципліни:

а) переможець 15

б) призер 10

в) учасник 5

Штрафні бали (із знаком “мінус”)

Пропуски занять без поважних причин:

а) лекційних (2 години) 3 (6)

б) лабораторно-практичних (2 години) 2 (4)

в) занять, на яких проводяться модульні контрольні заходи 4 (8)

Пропуски занять з поважних причин:

а) лекційних (2 години) 3

б) лабораторно-практичних (2 години) 2

в) занять, на яких проводяться модульні контрольні заходи 4

Невчасна здача модульного контрольного заходу 2

11. КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ

ЗНАНЬ І УМІНЬ

Таблиця 6

Переклад оцінок з традиційної п’ятибальної системи

у рейтингові бали

Позиція

Макс.

Балів

Оцінки:

5

4

3

2

1

2

3

4

5

6

Виступи (доповіді)

5

5

4

-

-

Конструктивна участь в дискусії

5

5

4

-

-

Рішення ситуацій у команді (групі) – кожному учаснику

5

5

4

-

-

Індивідуальне навчально-дослідне завдання - формування порядку укладення і ведення страхової угоди

10

10

7

5

-

Виконання ККР,

у тому числі:

теоретичне питання 1.

5

5

4

3

-

теоретичне питання 2.

5

5

4

3

-

пакета тестів з тем модулю

Комп’ютерне тестування

-

Рішення ситуації (пріоритет)

5

5

4

3

-

Таблиця 7

Переклад рейтингових балів в традиційні оцінки і оцінки ects

(Європейської системи трансферу кредитів)

Рейтинг дисципліни

Оцінка ECTS

Традиційна оцінка

91% і більше А - Відмінно Відмінно

81-90 % В – Дуже добре Добре

76-80 % С – Добре Добре

66-75 % D – Задовільно Задовільно

60-65 % E – Достатньо (задовільняє Задовільно

мінімальні критерії)

Менше 60% FX – незадовільно

Менше 50% F - незадовільно (необхідна

додаткова робота) Незадовільно

Пояснення до таблиці 8:

Бали в діапазоні оцінки А означають, що студент проявив усесторонні, систематичні і глибокі знання учбового матеріалу дисципліни, передбаченого програмою; засвоїв основну і додаткову літературу, яка рекомендується програмою; проявив видатні творчі здібності в розумінні, в логічному, чіткому, стислому і ясному трактуванні учбово-програмного матеріалу; засвоїв взаємозв'язок основних дисциплін, та зрозумів їх значення для подальшої професійної діяльності. Цей діапазон відповідає оцінці А за шкалою ECTS. Передбачається, що до 10% успішних студентів звичайні благополучно можуть одержати цю оцінку.

Бали в діапазоні оцінки В означають, що студент показав систематичні і глибокі знання учбового матеріалу по даній дисципліні вище середнього рівня. Геть продемонстрував уміння вільно виконувати завдання, передбачені програмою; засвоїв літературу, що рекомендується програмою; засвоїв взаємозв’язок основних дисциплін і їх значення та зрозумів їх значення для подальшої професійної діяльності. Цей діапазон відповідає оцінці В за шкалою ECTS. Передбачається, що в середньому 25 % успішних студентів одержать цю оцінку.

Бали в діапазоні оцінки С означають, що студент показав в цілому хороші знання учбового матеріалу при виконанні передбачених програмою завдань, але допустив ряд помітних помилок; засвоїв основну літературу, що рекомендується програмою; показав систематичний характер знань по дисципліні; здібний до їх самостійного використання і поповнення в процесі подальшої учбової роботи і професійної діяльності. Цей діапазон відповідає оцінці хороший за національною шкалою і оцінкою С за шкалою ECTS. Передбачається, що в середньому 30% успішних студентів одержать цю оцінку.

Бали в діапазоні оцінці D означають, що студент показав в цілому хороші знання учбового матеріалу при виконанні передбачених програмою завдань, але допустив ряд помітних помилок; засвоїв основну літературу, що рекомендується програмою; показав систематичний характер знань по дисципліні; здібний до їх самостійного використання і поповнення в процесі подальшої учбової роботи і професійної діяльності. Цей діапазон відповідає оцінці хороший за національною шкалою і оцінкою С за шкалою ECTS. Передбачається, що в середньому 30% успішних студентів одержать цю оцінку.

Бали в діапазоні оцінці D означають, що студент показав знання основного учбового матеріалу в об’ємі, необхідному для подальшого навчання і майбутньої професійної діяльності; справився з виконанням завдань, передбачених програмою; ознайомився з основною літературою, рекомендованою програмою; допустив значну кількість помилок або недоліків відповідає на питання при співбесідах, тестуванні і при виконанні завдань і тому подібне, основні з яких може усунути самостійно. Цей діапазон відповідає оцінці D за шкалою

ECTS. Передбачається що в середньому 25% встигаючих студентів одержать цю оцінку.

Бали в діапазоні оцінці Е означають, що студент показав знання основного учбового матеріалу в мінімальному об’ємі, необхідну для подальшого навчання і майбутньої професійної діяльності; в основному виконував завдання, передбачені програмою; ознайомився з основною літературою, рекомендованою програмою; допустив помилки, відповідає на питання при співбесідах, тестуванні і при виконанні завдань і тому подібне, які він може усунути лише під керівництвом і за допомогою викладача. Цей діапазон відповідає оцінці Е за шкалою ECTS. Передбачається що в середньому 10% успішних студентів одержать цю якнайгіршу задовільну оцінку.

Бали в діапазоні оцінці FX означають, що студент мав значні пропуски в знаннях основного учбового матеріалу; припускався принципових помилок при виконанні передбачених програмою завдань, але здатний самостійно допрацювати програмний матеріал і підготуватися для перездачі дисципліни. За шкалою

ECTS виставляється оцінка FX.

Бали в діапазоні оцінці F означають, що студент не мав знань по значній частині учбового матеріалу; припускався принципових помилок при виконанні більшості передбачених програмою завдань; не здатний самостійно засвоїти програмний матеріал і потребує повторного вивчення відповідної дисципліни. За шкалою ECTS виставляється оцінка F.