Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_SPECIAL_KDAVT5.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
254.98 Кб
Скачать

2.2 Структура графічної частини

Графічна частина роботи може включати: структурні і функціональні схеми об'єкта розробки чи окремих його блоків, систем; схеми алгоритмів, структури баз даних та баз знань, таблиці, що ілюструють результати досліджень та розрахунків; структурні схеми програм; графіки і таблиці, що ілюструють техніко-економічні показники роботи, форми вхідних та вихідних документів.

Загальний обсяг графічної частини може складати 7-8 аркушів формату А1. У кожному конкретному випадку склад графічного матеріалу і його обсяг узгоджується з керівником проекту. До обов'язкового графічного матеріалу входять розробки, що виконані самим дипломником. Ілюстративні плакати, що не містять елементів самостійної роботи студента, у перелік обов'язкових аркушів графічної частини не включаються.

Специфікація графічних аркушів міститься в додатку до пояснювальної записки.

3 Загальні вимоги до оформлення дипломної роботи спеціаліста

Д о п о в і д ь за результатами дипломного проектування готується як презентація системи компьютерними засобами підготовки презентацій (PowerPoint).

Д и п л о м н а р о б о т а с п е ц і а л і с т а оформлюється відповідно до стандартів представления документации ЄСПД, ЄСКД. При наявності в проектах матеріалів, що вміщують документи на АСУ, АРМ тощо, їх оформлення виконується відповідно до вимог відповідної нормативно-технічної та нормативно-методичної документації.

Матеріали дипломної роботи спеціаліста подаються українською мовою. У виключних випадках, коли спеціаліст не має атестації з української мови, йому за дозволом проректора з навчально-методичної роботи надається право представлення дипломної роботи іншою мовою.

Дипломна робота спеціаліста представляється:

  • у одному паперовому примірнику для захисту;

  • на електронному носії для подальшого використання кафедрою в своїй роботі.

3.1 Оформлення тексту

Текст пояснювальної записки готується в редакторі Word for Windows та оформлюється відповідно до вимог ДСТУ 3008-95 .

Текст повинен бути роздрукованим на лазерному принтері з роздільністю не менш ніж 300 dpi. Текст необхідно друкувати через 1,5 интервала. Шрифт Times New Roman Cyr, кегль 14. Кожен розділ починають з нового аркуша. Текст дипломної роботи друкують на одному боці кожного аркуша білого паперу формата А4 (210х297 мм).

Аркуші повинні мати поля (ліворуч – 20 мм, зверху і знизу – 5 мм, праворуч - 5 мм), у правому нижньому куті - номер сторінки.

Нумерація сторінок повинна бути наскрізною, першою сторінкою є титульний аркуш, друга та третя - завдання до роботи, четверта – календарний план дипломної роботи спеціаліста, п’ята - список листів графічного матеріалу, шоста – анотація, сьома - зміст і т.д. У нумерацію сторінок включають графіки, таблиці, схеми, креслення й інші матеріали, виконані на окремих аркушах і вшиті в загальну підшивку. На першій сторінці нумерацію не проставляють.

Усі складові частини (розділи, підрозділи і пункти) повинні мати порядкові номери, позначені арабськими цифрами з крапкою, наприклад, 2.5.20 - (двадцятий пункт п'ятого підрозділу другого розділу. Якщо розділи на підрозділи не поділяються, то номер пункту складається з номера розділу та номеру пункту, наприклад, 2.5 (п'ятий пункт другого розділу).

Розділи і підрозділи повинні мати найменування у вигляді заголовків. Найменування розділів записують прописними буквами не підкреслюючи, а підрозділів - рядковими (крім першої прописної). Переноси слів у заголовках не допускаються. Крапку наприкінці заголовків не ставлять. Якщо заголовок складається з декількох речень, їх розділяють крапкою.

Номер розділу і підрозділу відокремлюють пробілом від найменування. Відстань між заголовком і наступним текстом - 15 мм, відстань між заголовком і останнім рядком попереднього тексту - 20 мм.

Виклад тексту рекомендується вести від третьої особи: “як показують наші розрахунки”; “ми вважаємо”; “наше рішення” тощо. В тексті потрібно дотримуватися єдиної термінології. Не варто зловживати іноземними словами, особливо в тих випадках, коли знаходяться рівнозначні українські слова (терміни). Найменування фірм, заводів, організацій не відмінюються, їх треба брати у лапки.

При написанні тексту застосовують тільки метрологічну термінологію, прийняту стандартами. Усі метричні величини приводять тільки в одиницях СІ.

При використанні в роботі специфічної терминології необхідно в розділі «СИМВОЛИ ТА ТЕРМІНИ» надати перелік прийнятих термінів з їх поясненнями.

При використанні автором цитат він зобовязаний порівняти їх з джерелом. Цитати необхідно використовувати з дотриманням правил правопису та пунктуації першоджерела.

Назви структурних частин дипломної роботи расташовуються на окремих рядках прописними буквами (АНОТАЦІЯ, ЗМІСТ, ПЕРЕЛІК СКОРОЧЕНЬ, ВСТУП тощо). Ці заголовки відокремлюються від тексту 2-3 інтервалами, та оформлюються жирными буквами і ніякого порядкового номера не мають. Підкреслювати заголовки не потрібно.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]