Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_SPECIAL_KDAVT5.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
254.98 Кб
Скачать

3.2 Оформлення ілюстрацій та креслень

Ілюстративний матеріал готується засобами ділової графіки в стандартах табличного процесора Excel або готується у вигляді креслень відповідно до стандартів. Всі ілюстрації (креслення, схеми, фотографії, графіки) називають рисунками. Вони повинні мати нумерацію в межах розділів (наприклад: Рис. 1.5, Рис. 2.3 і т.д.). Рисунок повинен мати змістовну назву, яку пишуть під рисунком та указують його номер.

Посилання на рисунки вказують у круглих дужках, наприклад: (рис.1.5) або (див. рис.1.5).

Ілюстративний матеріал (проектні креслення) дозволяється оформлювати на аркушах формата А3 (297х420мм), демонстративний матеріал необхідно виконувати на аркушах формата А2 (420х594мм) або А1 (594х840мм).

Кількість ілюстрацій повинна бути достатньою для пояснення тексту дипломної роботи.

На всі ілюстрації, які використані в тексті дипломної роботи, необхідно робити посилання.

Креслення дипломної роботи необхідно виконувати у повній відповідності з правилами та вимогами до конструкторської, технологічної та програмної документації, документації на системи автоматизованого управління та проектування.

3.3 Оформлення таблиць

Цифровий матеріал дипломної роботи доцільно оформляти у вигляді таблиць.

Кожна таблиця розміщується після першого згадування про неї в тексті. Таблиці повинні мати заголовок. Заголовок таблиці та слово «Таблиця» починається з прописних букв. Заголовок розташовують над таблицею та вирівнюють по центру. Заголовки граф таблиці починають з прописних букв, підзаголовки – з строкових, якщо вони складають одне речення із заголовком. В кінці заголовків та підзаголовків таблиць крапку не ставлять. Всі заголовки вказують в однині.

При перенесенні таблиці на другий аркуш її заголовок розміщують тільки над першою частиною таблиці, а над другою її частиною пишуть (наприклад, якщо це продовження таблиці 1) «продовження таблиці 1».

Всі таблиці нумеруються арабскими цифрами або в межах всієї дипломної роботи або в межах кожного розділу окремо (наприклад, «Таблиця 2.3»). Якщо в дипломній роботі тільки одна таблиця, то номер їй не присвоюється.

У таблиці дотримують рівновагу її частин: ліва бокова частина не повинна займати більш третини її формату, а висота заголовку – не більше третини висоти таблиці.

Одиниці вимірювань вказують у заголовках. Цифри в стовпцях розташовують так, щоб одиниці знаходилися під одиницями, десятки під десятками і т.д. На цифрові групи числа (починаючи з п’яти знаків) розбивають справа наліво по три цифри проміжками без крапки.

Всі ілюстративні матеріали розміщують відразу після посилання на них. Розташовувати таблиці і графічний матеріал слід так, щоб їх можна було читати без повороту аркуша. Якщо таке розміщення неможливе, то таблиці і ілюстрації розташовують так, щоб для їхнього читання треба було повернути аркуш за годинниковою стрілкою.

3.4 Написання формул

Всі формули доцільно виділяти з тексту вільними рядками. У випадку, якщо формула не вміщується в один рядок, вона повинна бути перенесена після знаків: дорівнює (=), плюс (+), мінус (-), множення (х), ділення (:).

Формули нумерують арабськими цифрами в межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, розділених крапкою. Номер вказують в крайній правій позиції аркуша на рівні формули в круглих дужках, наприклад: (3.15) (п'ятнадцята формула третього розділу).

Значення символів і коефіцієнтів, що входять у формулу, приводять під формулою. Після формули пишуть слово "де" без двокрапки після нього, за ним - символи і числові коефіцієнти розшифровують у такій послідовності, у якій вони приведені у формулі. Значення кожного символу приводять з нового рядка.

Наприклад:

а=w*A, (3.15) де а – обсяг переданих даних, [біт];

w – пропускна спроможність каналу, [біт/с];

t – час передачі даних, [с].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]