Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_SPECIAL_KDAVT5.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
254.98 Кб
Скачать

4.3 Контроль за виконанням дипломної роботи спеціаліста

На підставі результатів роботи студента керівник щомісяця визначає ступінь готовності роботи у відсотках до її повного обсягу та подає на кафедру відомості про ступінь готовності дипломної роботи.

Кафедра оцінює хід виконання кожної дипломної роботи у відповідності з календарним планом. Якщо студент систематично не виконує календарний план, кафедра розглядає питання про доцільність продовження дипломної роботи і надає подання деканові факультету на відрахування студента з КДАВТ. Проект наказу про відрахування студента готує декан факультету і подає на затвердження ректору академії.

В період виконання дипломних робіт до 1-го числа кожного місяця завідувачі кафедр повинні надавати деканові факультету відомості про ступінь готовності дипломних робіт. Декан аналізує інформацію кафедри, готує і направляє загальні відомості по факультету до навчального відділу академії.

Кафедра інформаційгих технологій (ІТ) повинна проводити засідання, присвячені виконанню дипломних робіт, на яких заслуховувати стан забезпечення виконання, доповіді керівників.

5 Організація захисту дипломних робіт спеціаліста

До захисту подається дипломна робота спеціаліста (пояснювальна записка, графічні матеріали), відгук керівника, рецензія, ескізний проект (макет) системи на комп’ютері, дискета з текстом дипломної роботи та програмами. За бажанням студента до ДЕК можуть бути подані також інші матеріали, що характеризують наукову і практичну значущість виконаної дипломної роботи (друковані статті згідно теми роботи; документи, що відображують практичне застосування роботи; макети тощо).

Не допускаються до захисту студенти, які

- не виконали повністю навчальний план;

- не здали в заданий термін дипломну роботу;

- представили дипломну роботу, що не відповідає вимогам.

Відгук керівника дипломної роботи подають на спеціальних бланках (див. додаток Д), якими забезпечує кафедра. Рецензентом дається висновок (див. додаток Е) про можливості присвоєння студентові кваліфікації спеціаліста з відповідного напрямку та виставляється оцінка роботи. Після рецензування ніякі виправлення в дипломній роботі не допускаються.

5.1 Порядок захисту дипломної роботи спеціаліста

Попередній захист виконується як «генеральна репетиція» захисту, в прийманні роботи беруть участь спеціально призначені наказом завідувача кафедрою викладачі, аспіранти. Розглядається програмний продукт з демонстрації його можливостей та всі відповідні материали дипломної роботи. Комісія дає рекомендації до захисту диплома, рекомендації з доопрацювання (тоді призначається ще один попередній захист, комисія не дає рекомендації до захисту диплома).

Захист дипломних робіт виконується публічно перед Державною екзаменаційною комісією (ДЕК) у визначені терміни строго відповідно до графіку, який вивішується на дошці об’яв кафедри.

На заседания ДЕК запрошуються викладачі та студенти та інші фахівці, хто мав відношення до розробленої технології.

Для доповіді студенту надається не більш ніж 10 хв.; за цей час він має розкрити цілі та задачі роботи, викласти основні результати, відмітити власні надбання та розробки, обгрунтувати основні рішения та розрахунки економічної ефективності.

Для демонстрації розробленої системи чи технології на одному з комп’ютерів встановлюється презентація.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]