Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
323.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
368.23 Кб
Скачать

Мiнiстерство освіти і науки, молоді та спорту України

Кіровоградський національний технічний університет

Факультет економіки та менеджменту

Кафедра «Економіка праці та менеджмент»

Курсова робота

Тема: « Інновації в системі мотивації персоналом »

(за матеріалами ПАТ « Гідросила »).

Виконав:

Студент групи МЕ-11с

Яндович Микола Володимирович

“_____” ____________________ 2012 р.

______________________

Науковий керівник:

Немченко Анатолій Борисович

___________________________

Кіровоград 2012р.

ЗМІСТ

ВСТУП................................................................................................................................3

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ІНОВАЦІЙ СИСТЕМИ МОТИВАЦІЇ…..… .5

1.1. Поняття і сутність мотивації.....................................................................................5

1.2. Поняття і класифікація інновацій .........................................................................18

1.3. Інновації в сфері мотивації персоналу..................................................................31

РОЗДІЛ 2. ХАРАКТЕРИСТИКА ДІЯЛЬНОСТІ ПАТ «ГІДРОСИЛА».....................22

2.1. Загальна характеристика ПАТ «Гідросила» ........................................................22

2.2. Оцінка фінансово-економічної діяльності ПАТ «Гідросила» ...........................46

2.3.Аналіз системи мотивації персоналу ПАТ «Гідросила» ......................................62

РОЗДІЛ 3. РОЗРОБКА ЗАХОДІВ ПО ВПРОВАДЖЕННЮ ІНОВАЦІЙ В СИСТЕМУ МОТИВАЦІЇ ПЕРСОНАЛУ НА ПАТ «ГІДРОСИЛА».........................70

3.1.Впровадження інновацій в систему мотиваційного механізму..........................70

ВИСНОВКИ.....................................................................................................................75

СПИСОК ВИКОРИСАНИХ ДЖЕРЕЛ.........................................................................76

ДОДАТКИ

ВСТУП

Поняття мотивації тісно зв'язано з проблемою керування персоналом. Нові економічні відношення, породжені перехідним періодом, висувають і нові вимоги до персоналу. Це не тільки підбір, навчання і влаштування кадрів, але і формування нової свідомості, менталітету, а отже, і методів мотивації.

Основою будь-якої організації і її головним багатством є люди. Людина стала найдорожчим ресурсом. Багато організацій, бажаючи підкреслити свою вагу і розмах, говорять не про розмір їх виробничих потужностей, обсяг виробництва або продажів, фінансовому потенціалі і тому подібне, а про число працівників в організації. Хороша організація прагне максимально ефективно використовувати потенціал своїх працівників, створюючи усі умови для якнайповнішої віддачі співробітників на роботі і для інтенсивного розвитку їх потенціалу.

У теперішній час, при переході до ринкових відносин, основним мотивуючим чинником працівників є бажання мати гарантовану заробітну плату. При цьому ні інтенсивність, ні якість праці не враховуються, переважає бажання мати спокійну роботу з невеликим, але гарантованим заробітком, ніж інтенсивну роботу з високою оплатою.

Водночас, на ринку праці з'являються працівники, що володіють достатнім професіоналізмом і новою трудовою свідомістю, тобто люди з гарною моральною основою і розумінням праці. Однак шансів знайти гарну роботу в них мало через віковий бар'єр (до і більше 50 років) або відсутності рекомендацій (в основному в молодих фахівців).

Таким чином, і потреби, і мотивація більшості працівників набувають надалі вивченні і систематизації. Слідуючи з усього, що сказано вище, можна зробити висновок, що не знаючи відповідь на такі питання як - що таке мотивація? Як заохотити працівників працювати більш продуктивно? Які методи мотивації існують і використовуються в сучасній практиці фірм? – неможливо більш-менш вдало працювати на будь-якому ринку, з будь-якою фірмою. Саме тому кожний керівник повинен знати все це.

Таким чином, метою курсової роботи є вивчення інновацій в системи мотивації і розробка мотиваційних інновацій в для підприємства ПАТ «Гідросила» .

Об'єктом дослідження є ПАТ «Гідросила». Предметом дослідження виступають інновації в системі мотивації ПАТ «Гідросила».

Наукова новизна курсової роботи полягає в розгляді особливостей інновації у сфері мотиваційного механізму і застосуй отриманих результатів дослідження до розробки інноваційної стратегії мотивування працівників ПАТ «Гідросила».

Інформаційну основу дослідження склали досвід роботи і дослідження, що проводяться українськими і зарубіжними компаніями, а також дані, отримані в ході дослідження діяльності об'єкту дослідження.

Як інструменти дослідження були використані порівняльний і системний аналіз, якісне і кількісне вивчення реальності, економіко-статистичні методи.

Практична значущість запропонованих методичних положень і рекомендацій полягає в тому, що їх використання дозволить ПАТ «Гідросила» досягти стійких конкурентних переваг у своїй сфері діяльності за рахунок підвищення ефективності діяльності персоналу, що приведе до зростання конкурентоспроможності і об'єму реалізації підприємства.

РОЗДІЛ 1.