Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kurs_dyplom_posibnyk.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
305.15 Кб
Скачать

Розділ 5 захист та оцінювання роботи

До захисту курсових та дипломних робіт допускаються студенти, які виконали всі необхідні вимоги навчального плану. У процесі захисту студент повинен продемонструвати певний рівень володіння науковими фактами, спроможність їх аналізувати, аргументувати свою точку зору, відповідати на запитання, дотичні до теми дослідження.

Захист курсової роботи проводиться згідно з графіком, затвердженим кафедрою, у присутності комісії у складі голови (завідувача кафедри) та декількох (двох) членів кафедри, один з яких є науковим керівником студента.

Захист дипломної роботи відбувається на відкритому засіданні Державної екзаменаційної комісії (ДЕК), склад якої затверджує ректор університету. Головою ДЕК запрошується один з провідних фахівців у даній галузі – представник спорідненої кафедри іншого університету.

Процедура захисту курсової роботи:

1. Робота представляється науковим керівником, який констатує наявність усіх необхідних реквізитів і супровідних документів роботи.

2. Студентові надається слово для захисту (доповіді) – не більше 5-7 хвилин.

3. Науковий керівник оприлюднює відгук.

4. Студент відповідає на запитання, поставлені членами комісії.

6. Після захисту всіх курсових робіт оголошується перерва для обговорення комісією результатів роботи.

7. Після обговорення робіт голова комісії оголошує результати захисту.

Процедура захисту дипломної роботи:

1. Робота представляється секретарем комісії, який констатує наявність усіх необхідних реквізитів і супровідних документів роботи.

2. Студентові надається слово для захисту – не більше 10 хвилин.

3. Науковий керівник оприлюднює відгук.

4. Секретар комісії зачитує рецензію фахівця.

5. Здобувач відповідає на поставлені запитання членів ДЕК та осіб, присутніх на захисті.

6. Студент виступає із заключним словом – не більше 1 хвилини.

7. Після захисту (не більше 12 студентів упродовж одного засідання комісії) оголошується перерва для обговорення комісією результатів роботи.

8. Після обговорення досліджень голова ДЕК оголошує результати захисту.

Доповідь необхідно підготувати заздалегідь у формі виступу, в якому доцільно висвітлити такі питання: обґрунтування актуальності теми дослідження, мету, завдання, об’єкт, предмет дослідження, що вдалося встановити, методи дослідження, елементи новизни у теоретичних положеннях, з якими труднощами довелося зіткнутися в процесі дослідження, які положення не знайшли підтвердження. У виступі мають міститися також відповіді на основні зауваження наукового керівника, а для дипломної роботи – і рецензента.

Автор повинен відповісти на всі запитання, поставлені членами комісії та іншими присутніми. Відповіді повинні бути конкретними і лаконічними. У випадку, коли студент не може відповісти на поставлене запитання, йому необхідно у ввічливій формі вказати на причину цього, наприклад: “Це не входило до кола наших досліджень”, “Це є предметом наших подальших наукових пошуків” тощо.

У заключному слові студент має подякувати всім, хто був задіяний у процесі підготовки його роботи: перш за все, науковому керівникові, рецензентові, а також усім, хто ставив запитання та виявив інтерес до його дослідження.

Оцінка за курсову роботу заноситься до залікової книжки студента та до екзаменаційної відомості

Оцінка за дипломну роботу виставляється на закритому засіданні ДЕК і оголошується її головою дипломнику і всім присутнім на відкритому засіданні.

Студент, який на захисті дипломної роботи отримав незадовільну оцінку, відраховується з навчального закладу, і йому видається академічна довідка.

Якщо захист дипломної роботи визнається незадовільним, ДЕК повинна визначити, чи може студент подати на повторний захист наступного року ту саму роботу з доопрацюванням, чи він зобов’язаний опрацювати нову тему, запропоновану кафедрою.

Критерії оцінювання робіт:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]