Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_na_bileti_z_okhoroni_pratsi.doc
Скачиваний:
233
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
82.62 Mб
Скачать

2. Техніка безпеки при роботі з переносними, приставними драбинами, на люльках

Приставні дерев’яні драбини застосовують не більше ніж 5 м завдовжки. їх виготовляють із деревини без сучків з гумовими або гострими металевими наконечниками на нижніх кінцях, щоб запобігти ковзанню під час роботи. Східці драбини слід урізати у поздовжні бруски і з’єднувати стяжними болтами через кожні 2 м. Працюючи на драбині, не можна стояти на східцях, розмі­щених ближче ніж 1 м від її верхнього краю. Під час роботи ро­бітнику слід прив’язатися карабіном запобіжного пояса до міцної і нерухомої частини будинку.

Категорично заборонено застосовувати для роботи на висоті тимчасовий поміст, спираючи його на бочки, цеглу, радіатори та інші предмети.

Драбини повинні мати кут нахилу 1 : 3, міцні кріплення на опорах. Довжина до 5 метрів. Нижня частина драбини має мати опори у вигляді шипів, резинові наконечники. Східці повинні бути врізані у тятиви (бокові дошки стійки).

Через 2 метри стійки скріплюються болтами.

Люльки – використовують тільки після випробування на подвійну робочу загрузку не менше 15 хвилин.

Опори люльок не дозволяється кріпити до карнизів, їх кріплять тільки до несучих стін.

Білет №3

1. Охорона праці підлітків

Враховуючи фізичні, фізіологічні, психологічні особливості,властиві неповнолітнім, Закон надає їм додаткові гарантії у сфері трудової діяльності.

Закон забороняє застосування праці неповнолітніх на важких роботах і на роботах із шкідливими або небезпечними умовами праці, а також на підземних роботах. Порядок трудового і професійного навчання неповнолітніх професіям, пов’язаних з цими роботами, визначено у відповідному Положенні, затвердженому Держнаглядохоронпраці.

Забороняється також залучати неповнолітніх до підіймання і переміщення вантажів, маса яких перевищує встановлені граничні норми: неповнолітні приймаються на роботу лише після попереднього медичного огляду.

Законодавством про працю неповнолітні у трудових правовідносинах прирівнюється до повнолітніх. Це означає, що вони мають право самостійно укладати трудові договори, розпоряджатися заробітною платою, звертатися до судових та інших органів за захистом своїх прав та інтересів.

Законодавство забороняє також залучати працівників, молодших 18 років, до нічних та понадурочних робіт і робіт у вихідні дні.

Для неповнолітніх норми виробітку встановлюються, виходячи з норм виробітку для дорослих робітників, пропорційно скороченому робочому часу.

Для молодших робітників, які поступають на підприємство після закінчення школи, ПТУ, курсів, а також для тих, які пройшли навчання безпосередньо на виробництві, можуть затверджуватися знижені норми виробітку.

Заробітна плата неповнолітнім при скорочені тривалості щоденної роботи виплачується в тому ж розмірі, як і робітникам відповідних категорій при повній тривалості щоденної роботи.

Щорічні відпустки працівників, молодших 18 років, надаються у літній час або за їх бажання у будь-якому пору року.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]